1 jaar kookenbakrecepten.nl – zo maak je zelf een slagroom cijfertaart om het te vieren
Wauw… kookenbakrecepten.nl bestaat 1 jaar! Wat begon als een idee aan de keukentafel is uitgegroeid tot een blog vol recepten, verhalen en inspiratie. En dat moet natuurlijk gevierd worden met….. taart! Niet zomaar een taart, maar een slagroom cijfertaart in de vorm van een 1. Een feestelijke, frisse taart met vers fruit, romige slagroom en een zachte biscuitbodem. Makkelijk om zelf te maken en een echte blikvanger op tafel!
Van huismoeder tot foodblogger
Eerlijk? Toen ik begon, had ik nooit durven dromen dat deze blog zó zou groeien. Als mama die gewoon graag kookt en bakt, deelde ik mijn recepten vanuit huis, met de kinderen om me heen, tussen het opruimen en het avondeten door. En kijk nu eens… Een jaar later, duizenden bezoekers per maand, lieve reacties, enthousiaste reviews én een vaste groep volgers op Instagram, Facebook en Pinterest. Echt, ik ben zó ontzettend dankbaar.
Dankjewel voor het liken, delen, uitproberen en genieten. Zonder jullie was deze blog niet wat het nu is.
Waarom een slagroom cijfertaart?
Een cijfertaart is dé manier om een bijzondere leeftijd of mijlpaal te vieren. Je kunt elk cijfer maken dat je wilt handig voor kinderfeestjes, jubilea of gewoon als leuke verrassing. In plaats van fondant of botercrème koos ik voor een luchtige slagroomtaartvariant: lekker fris, niet te zwaar en geliefd bij jong én oud.
Mijn recept voor de slagroom cijfertaart (zoals ik ‘m echt heb gemaakt)
Voor het biscuit:
- 400 gram bloem
- 300 gram kristalsuiker
- 200 ml melk
- 125 ml zonnebloemolie
- 6 eieren
- 16 gram bakpoeder (1 zakje)
- 1 theelepel vanillepoeder
- Snufje zout
Voor de vulling en topping:
- Aardbeienjam
- 250 gram roomkaas
- 500 ml slagroom
- 1,5 zakje klopfix
- 4 eetlepels suiker
Voor de decoratie:
- Verse aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen
- Chocolaatjes
- Bladgoud
Zo maak je de slagroomtaart
Stap 1 Bak het biscuit
- Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte).
- Klop de eieren met de suiker luchtig (ongeveer 8 minuten).
- Voeg dan de zonnenbloemolie en de melk toe. Zeef bloem, bakpoeder, zout en vanillepoeder erboven en spatel dit rustig door.
- Giet op een grote rechthoekige bakplaat (of ovenschaal met bakpapier).
- Bak het biscuit in ca. 30-35 minuten gaar. Laat daarna volledig afkoelen. Na 10 minuten afkoelen leg ik een bakpapier op de bovenkant van de cake en draai ik hem om, om vervolgens het bakpapier aan de onderkant af te halen zodat hij niet blijft plakken. zo laat ik hem nog 15 minuten liggen tot hij volledig is afgekoeld.
Stap 2 Snijd het cijfer uit
Print of teken een cijfer (bijvoorbeeld de 1) op papier. Leg dit op het biscuit en snijd twee keer het cijfer uit: één voor de onderlaag, één voor de bovenkant.
Stap 3 Maak de roomkaas-slagroomvulling
- Klop de slagroom stijf met de suiker en klopfix, wanneer hij goed stevig is geworden voeg je de roomkaas toe.
- Doe in een spuitzak met kartelmondje.
- Om een deel roze te krijgen doe ik de helft wit houden en de andere helft nog mixen met wat frambozensaus zodat je een mooie natuurlijke roze kleur krijgt.
Stap 4 Taart opbouwen
- Bestrijk de onderste cijfertaartlaag met een dun laagje aardbeienjam.
- Spuit toeven van de roomkaas-slagroom erop.
- Snijd wat vruchten klein en doe die tussen de lagen bescuit.
- Leg de tweede biscuitlaag erop en spuit opnieuw toeven.
Stap 5 Versieren
Decoreer de taart met vers fruit, chocolaatjes, glitters en al het andere wat jij lekker vind!
FAQ – veelgestelde vragen over kookenbakrecepten.nl
Dankjewel!
Ik wil jou echt bedanken dat je deel uitmaakt van deze reis. Zonder jullie reacties, het delen van mijn recepten en het enthousiasme was dit allemaal niet mogelijk geweest. Op naar nog veel meer kook- en bakplezier samen!

Benodigdheden
- 1 keukenmachine of mixer
- 1 bakplaat
Ingrediënt
Voor het bescuit
- 400 gram bloem
- 300 gram kristalsuiker
- 200 ml melk
- 125 ml zonnebloemolie
- 6 eieren
- 16 gram bakpoeder 1 zakje
- 1 theelepel vanillepoeder
- Snufje zout
Voor de vulling en topping
- Aardbeienjam
- 250 gram roomkaas
- 500 ml slagroom
- 1,5 zakje klopfix
- 4 eetlepels suiker
Voor de decoratie
- Verse aardbeien frambozen, bramen en blauwe bessen
- Chocolaatjes
- Bladgoud
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte).
- Klop de eieren met de suiker luchtig (ongeveer 8 minuten).
- Voeg dan de zonnenbloemolie en de melk toe. Zeef bloem, bakpoeder, zout en vanillepoeder erboven en spatel dit rustig door.
- Giet op een grote rechthoekige bakplaat (of ovenschaal met bakpapier).
- Bak het biscuit in ca. 30-35 minuten gaar. Laat daarna volledig afkoelen. Na 10 minuten afkoelen leg ik een bakpapier op de bovenkant van de cake en draai ik hem om, om vervolgens het bakpapier aan de onderkant af te halen zodat hij niet blijft plakken. zo laat ik hem nog 15 minuten liggen tot hij volledig is afgekoeld.
- Print of teken een cijfer (bijvoorbeeld de 1) op papier. Leg dit op het biscuit en snijd twee keer het cijfer uit: één voor de onderlaag, één voor de bovenkant.
- Klop de slagroom stijf met de suiker en klopfix, wanneer hij goed stevig is geworden voeg je de roomkaas toe.
- Doe in een spuitzak met kartelmondje.
- Om een deel roze te krijgen doe ik de helft wit houden en de andere helft nog mixen met wat frambozensaus zodat je een mooie natuurlijke roze kleur krijgt.
- Bestrijk de onderste cijfertaartlaag met een dun laagje aardbeienjam.
- Spuit toeven van de roomkaas-slagroom erop.
- Snijd wat vruchten klein en doe die tussen de lagen bescuit.
- Leg de tweede biscuitlaag erop en spuit opnieuw toeven.
- Decoreer de taart met vers fruit, chocolaatjes, glitters en al het andere wat jij lekker vind!