Go Back
+ servings
1 jaar kookenbakrecepten cijfertaart slagroomtaart (1)

1 jaar kookenbakrecepten.nl zo maak je zelf een slagroom cijfertaart

Wauw… kookenbakrecepten.nl bestaat 1 jaar! Wat begon als een idee aan de keukentafel is uitgegroeid tot een blog vol recepten, verhalen en inspiratie.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 30 minutes
afkoeltijd: 25 minutes
Totaal: 10 minutes
Menugang: taart
Keuken: nederlands
Zoekwoord: cijfertaart, fruittaart, slagroomtaart
Porties: 16 personen

Benodigdheden

Ingrediënt
 

Voor het bescuit

  • 400 gram bloem
  • 300 gram kristalsuiker
  • 200 ml melk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 6 eieren
  • 16 gram bakpoeder 1 zakje
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • Snufje zout

Voor de vulling en topping

  • Aardbeienjam
  • 250 gram roomkaas
  • 500 ml slagroom
  • 1,5 zakje klopfix
  • 4 eetlepels suiker

Voor de decoratie

  • Verse aardbeien frambozen, bramen en blauwe bessen
  • Chocolaatjes
  • Bladgoud

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte).
  • Klop de eieren met de suiker luchtig (ongeveer 8 minuten).
  • Voeg dan de zonnenbloemolie en de melk toe. Zeef bloem, bakpoeder, zout en vanillepoeder erboven en spatel dit rustig door.
  • Giet op een grote rechthoekige bakplaat (of ovenschaal met bakpapier).
  • Bak het biscuit in ca. 30-35 minuten gaar. Laat daarna volledig afkoelen. Na 10 minuten afkoelen leg ik een bakpapier op de bovenkant van de cake en draai ik hem om, om vervolgens het bakpapier aan de onderkant af te halen zodat hij niet blijft plakken. zo laat ik hem nog 15 minuten liggen tot hij volledig is afgekoeld.
  • Print of teken een cijfer (bijvoorbeeld de 1) op papier. Leg dit op het biscuit en snijd twee keer het cijfer uit: één voor de onderlaag, één voor de bovenkant.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker en klopfix, wanneer hij goed stevig is geworden voeg je de roomkaas toe.
  • Doe in een spuitzak met kartelmondje.
  • Om een deel roze te krijgen doe ik de helft wit houden en de andere helft nog mixen met wat frambozensaus zodat je een mooie natuurlijke roze kleur krijgt.
  • Bestrijk de onderste cijfertaartlaag met een dun laagje aardbeienjam.
  • Spuit toeven van de roomkaas-slagroom erop.
  • Snijd wat vruchten klein en doe die tussen de lagen bescuit.
  • Leg de tweede biscuitlaag erop en spuit opnieuw toeven.
  • Decoreer de taart met vers fruit, chocolaatjes, glitters en al het andere wat jij lekker vind!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten