Bananenpannenkoekjes zonder suiker (het lekkerste feestje op je bord!)
Heb je ook wel eens dat je kinderen ’s ochtends heel veel trek hebben, maar je eigenlijk geen zin hebt om een ingewikkeld ontbijt te maken? Dan heb ik hét idee voor je: bananenpannenkoekjes zonder suiker! Ze zijn zo klaar, supergezond en… ze smaken gewoon naar een feestje op je bord.
En nu komt het leukste: ik geef deze pannenkoekjes een kleine verrassende smaak. Natuurlijk doen we er kaneel door (lekker warm en zoet), maar ook een piepklein beetje dille. Ja echt! Dat klinkt misschien gek, maar samen met banaan smaakt het fris en bijzonder een geheimpje dat je kinderen misschien niet eens doorhebben.
Dit heb je nodig (voor 10 kleine bananenpannenkoekjes)
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 50 ml melk (of havermelk)
- 60 g havermout (of bloem)
- 1 tl kaneel
- ½ tl bakpoeder
- Snufje zout
- ½ tl fijngehakte verse dille (optioneel, maar superlekker en verrassend)
- Kokosolie of boter om in te bakken
Zo maak je ze (heel makkelijk!)
- Prak de bananen met een vork. Dat mag lekker grof, zodat er nog wat stukjes inzitten.
- Klop de eieren erdoor en roer goed.
- Meng de melk, havermout, kaneel, bakpoeder, zout én de geheime dille erdoor. Je hebt nu een mooi dik beslag.
- Zet een koekenpan op het vuur met een beetje kokosolie.
- Schep kleine hoopjes beslag in de pan. Niet te groot, dan kun je er extra veel eten!
- Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
Leg ze op een stapel, versier met plakjes banaan en een lepel yoghurt… en klaar is je bananenfeest!
Totaal recept (10 stuks samen)
- 682 kcal
- 101 g koolhydraten
- 27 g eiwit
- 21,5 g vet
Per pannenkoekje (1 van de 10)
- 68 kcal
- 10 g koolhydraten
- 2,7 g eiwit
- 2,2 g vet
Lekker licht dus, en supergeschikt als ontbijt of tussendoortje voor kinderen.
Maak er een feestje van
- Met fruit: Top de pannenkoekjes met aardbeien, blauwe bessen of druifjes. Zo worden ze extra vrolijk.
- Met vormpjes: Gebruik een koekjesuitsteker (sterretje of hartje) om grappige vormen te maken.
- Met een dip: Geef er een klein schaaltje yoghurt of appelmoes bij om te dippen kinderen zijn dol op dippen!
Veelgestelde vragen (kindvriendelijk uitgelegd)
Waarom je dit recept echt moet maken
Deze bananenpannenkoekjes zonder suiker zijn een hit bij jong en oud. Ze zijn lekker zacht, smaken zoet zonder suiker én met die verrassende twist van kaneel en dille zijn ze nét even anders dan alle andere recepten die je online vindt. En eerlijk… welk kind wil er nou niet wakker worden met een stapel pannenkoekjes voor zijn neus? Ben je opzoek naar nog meer lekkere pannenkoek recepten? Kijk dan even bij dit rijtje: Pannenkoek recepten. Of ben je een fan van banaan? Dan raad ik je aan om deze Bananenbollen is te maken. Of deze heerlijke No-bake banoffee of toch een bananencake? Genoeg keuze in elk geval!!
Dus: pak die rijpe bananen van de fruitschaal, en maak er vandaag nog een feestje van in de pan! 🎉

Benodigdheden
- 1 pannenkoekenpan
Ingrediënt
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 50 ml melk of havermelk
- 60 g havermout of bloem
- 1 tl kaneel
- ½ tl bakpoeder
- Snufje zout
- ½ tl fijngehakte verse dille optioneel, maar superlekker en verrassend
- Kokosolie of boter om in te bakken
Instructies
- Prak de bananen met een vork. Dat mag lekker grof, zodat er nog wat stukjes inzitten.
- Klop de eieren erdoor en roer goed.
- Meng de melk, havermout, kaneel, bakpoeder, zout én de geheime dille erdoor. Je hebt nu een mooi dik beslag.
- Zet een koekenpan op het vuur met een beetje kokosolie.
- Schep kleine hoopjes beslag in de pan. Niet te groot, dan kun je er extra veel eten!
- Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
- Leg ze op een stapel, versier met plakjes banaan en een lepel yoghurt… en klaar is je bananenfeest!