Dit Zaalouk recept is een heerlijke combinatie van aubergine, tomaat en olijfolie Ras el Hanout. Maak een portie van deze klassieke dip voor een eenvoudig voorgerecht of bijgerecht boordevol authentieke smaak.
Zaalouk is een traditionele Marokkaanse auberginesalade met een geweldige smaak. Deze eenvoudige, maar ongelooflijk smaakvolle dip wordt gemaakt door gestoofde aubergines en tomaten te mengen met een mix van kruiden en specerijen die centraal staan in de Noord-Afrikaanse keuken.
Met een rokerig, rustiek smaakprofiel en heldere, zure ondertonen is het een van die recepten die al je smaakpapillen zal prikkelen. De Marokkaanse auberginedip (zaalouk) is niet alleen verrukkelijk en gemakkelijk te bereiden, maar ook glutenvrij, vegetarisch en boordevol gezonde voedingsstoffen. Heerlijk en voedzaam!
Het kiezen van de juiste aubergine
Let bij het kiezen van uw aubergines op aubergines die stevig aanvoelen maar niet hard zijn en een gladde, dieppaarse schil hebben. Een gezonde aubergine zal zwaar aanvoelen vanwege zijn formaat.
Ingrediënten en vervangingen
Hoe maak je Zaalouk
Bereiding:
- Combineer ingrediënten: Plaats een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Verhit de olijfolie en voeg de aubergine, tomaten, knoflook, peterselie, koriander, paprika, zout, cayennepeper en ⅓ kopje water toe. Roer het mengsel goed door elkaar.
- Koken om zacht te worden: Houd de pan op middelhoog vuur, dek af en kook gedurende 20-25 minuten. Je wilt dat de aubergine en de tomaten zacht genoeg worden om te pureren.
- Citroensap toevoegen: Haal het deksel van de pan, roer het citroensap erdoor en zet het vuur laag. Ga door met koken, roer regelmatig en schraap de bodem, aangezien het mengsel indikt. Voorkom aanbranden door het vuur indien nodig lager te zetten.
- Kook tot de gewenste consistentie: Zodra de saus de perfecte dikte heeft bereikt, haalt u de pan van het vuur. Proef en voeg naar wens kruiden toe.
- Serveren: Serveer onmiddellijk of laat het eerst afkoelen. Combineer met pitabroodje, pitabroodjes of je brood naar keuze.
Serveren:
Zaalouk kan zowel warm als op kamertemperatuur geserveerd worden. Het is heerlijk als bijgerecht bij een tajine of gewoon met zelfgemaakte pita’s of vers warm brood om in de saus te dippen.
Eet smakelijk!
Veelgestelde vragen
Marokkaanse Auberginedip (Zaalouk)
Ingredients
- Aubergine
- Tomaten
- Knoflook
- Peterselie
- Koriander:
- Gerookte Paprika
- Komijn
- Cayenne
- Citroen
Instructions
- Combineer ingrediënten: Plaats een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Verhit de olijfolie en voeg de aubergine, tomaten, knoflook, peterselie, koriander, paprika, zout, cayennepeper en ⅓ kopje water toe. Roer het mengsel goed door elkaar.
- Koken om zacht te worden: Houd de pan op middelhoog vuur, dek af en kook gedurende 20-25 minuten. Je wilt dat de aubergine en de tomaten zacht genoeg worden om te pureren.
- Citroensap toevoegen: Haal het deksel van de pan, roer het citroensap erdoor en zet het vuur laag. Ga door met koken, roer regelmatig en schraap de bodem, aangezien het mengsel indikt. Voorkom aanbranden door het vuur indien nodig lager te zetten.
- Kook tot de gewenste consistentie: Zodra de saus de perfecte dikte heeft bereikt, haalt u de pan van het vuur. Proef en voeg naar wens kruiden toe.
- Serveren: Serveer onmiddellijk of laat het eerst afkoelen. Combineer met pitabroodje, pitabroodjes of je brood naar keuze.
Affiliate Disclaimer: Op deze pagina vind je affiliate links. Dit betekent dat als je via een van deze links een product koopt, ik daar een kleine commissie voor ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Alle producten zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit en functionaliteit.