Combineer ingrediënten: Plaats een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Verhit de olijfolie en voeg de aubergine, tomaten, knoflook, peterselie, koriander, paprika, zout, cayennepeper en ⅓ kopje water toe. Roer het mengsel goed door elkaar.
Koken om zacht te worden: Houd de pan op middelhoog vuur, dek af en kook gedurende 20-25 minuten. Je wilt dat de aubergine en de tomaten zacht genoeg worden om te pureren.
Citroensap toevoegen: Haal het deksel van de pan, roer het citroensap erdoor en zet het vuur laag. Ga door met koken, roer regelmatig en schraap de bodem, aangezien het mengsel indikt. Voorkom aanbranden door het vuur indien nodig lager te zetten.
Kook tot de gewenste consistentie: Zodra de saus de perfecte dikte heeft bereikt, haalt u de pan van het vuur. Proef en voeg naar wens kruiden toe.
Serveren: Serveer onmiddellijk of laat het eerst afkoelen. Combineer met pitabroodje, pitabroodjes of je brood naar keuze.