Go Back
+ servings
zaalouk

Marokkaanse Auberginedip (Zaalouk)

Dit zaalouk recept is een heerlijke combinatie van aubergine, tomaat en olijfolie met aromatische kruiden. Maak een portie van deze klassieke dip voor een eenvoudig voorgerecht of bijgerecht boordevol authentieke smaak.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totaal: 45 minutes
Menugang: Side Dish
Keuken: marokko
Zoekwoord: aubergine, voorgerecht, zaalouk
Porties: 4

Ingrediënt
 

  • Aubergine
  • Tomaten
  • Knoflook
  • Peterselie
  • Koriander:
  • Gerookte Paprika
  • Komijn
  • Cayenne
  • Citroen

Instructies

  • Combineer ingrediënten: Plaats een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Verhit de olijfolie en voeg de aubergine, tomaten, knoflook, peterselie, koriander, paprika, zout, cayennepeper en ⅓ kopje water toe. Roer het mengsel goed door elkaar.
  • Koken om zacht te worden: Houd de pan op middelhoog vuur, dek af en kook gedurende 20-25 minuten. Je wilt dat de aubergine en de tomaten zacht genoeg worden om te pureren.
  • Citroensap toevoegen: Haal het deksel van de pan, roer het citroensap erdoor en zet het vuur laag. Ga door met koken, roer regelmatig en schraap de bodem, aangezien het mengsel indikt. Voorkom aanbranden door het vuur indien nodig lager te zetten.
  • Kook tot de gewenste consistentie: Zodra de saus de perfecte dikte heeft bereikt, haalt u de pan van het vuur. Proef en voeg naar wens kruiden toe.
  • Serveren: Serveer onmiddellijk of laat het eerst afkoelen. Combineer met pitabroodje, pitabroodjes of je brood naar keuze.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Marokkaanse Auberginedip (Zaalouk)
Amount per Serving
Calories
220
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten