Mango chicken curry, Romig, kruidig en fruitig (ook in de airfryer!) Een curry hoeft niet altijd pittig te zijn soms mag hij ook zacht, romig en een beetje zoet zijn. Precies dat maakt mango chicken curry zo populair. Het is een heerlijke combinatie van kip, specerijen, kokosmelk en natuurlijk verse mango. Die mango zorgt voor een fruitige twist die de curry perfect in balans brengt.
Dit gerecht is ideaal voor doordeweeks, maar ook feestelijk genoeg om aan gasten te serveren. En het mooiste: je hebt maar één pan nodig!
Wat maakt mango chicken curry zo bijzonder?
Waar veel curry’s pittig en kruidig zijn, is mango chicken curry wat zachter en toegankelijker. De mango geeft een natuurlijke zoetheid die perfect combineert met de warme specerijen. Dat maakt dit gerecht geliefd bij volwassenen én kinderen.
De basis bestaat uit:
- Kip → malse stukjes kipfilet of kippendij
- Mango → vers of diepvries, voor die fruitige smaak
- Kokosmelk → romig en vol
- Specerijen → zoals kurkuma, garam masala en komijn
Serveer dit met rijst en natuurlijk een stuk zelfgemaakt flatbread met knoflook en kruiden (makkelijk recept) of een heerlijk pitabroodje om de saus mee op te dippen.
Recept Mango Chicken Curry
Ingrediënten (4 personen)
- 500 g kipfilet of kippendijen, in blokjes
- 1 rijpe mango (of 200 g diepvriesmango)
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 cm gember, geraspt
- 2 el olie of ghee
- 2 tl kurkuma
- 2 tl garam masala
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander om te garneren
Bereiding
- Voorbereiden: Pureer de mango tot een gladde puree met een blender of staafmixer.
- Bak de kip: Verhit olie in een pan en bak de kipblokjes goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Saus maken: Fruit ui, knoflook en gember in dezelfde pan. Voeg de specerijen toe en bak kort mee.
- Samenvoegen: Voeg tomatenblokjes, kokosmelk en de mangopuree toe. Laat zachtjes pruttelen.
- Kip terug: Doe de kip terug in de pan en laat nog 10–15 minuten sudderen tot alles gaar is.
- Serveren: Bestrooi met verse koriander en serveer met rijst en flatbread.
Airfryer-optie voor de kip
Je kunt de kip ook apart in de airfryer bereiden, voor nét wat minder vet:
- Marineer de kip eventueel met een beetje olie en specerijen.
- Verwarm de airfryer voor op 180°C.
- Bak de kipblokjes 10–12 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Voeg ze daarna toe aan de saus.
Tips & Variaties
- Extra romig: voeg een scheutje yoghurt of room toe op het einde.
- Meer pit: voeg een rode peper of chilivlokken toe.
- Vegetarische versie: vervang de kip door kikkererwten of zoete aardappel.
- Mealprep: deze curry smaakt de volgende dag nóg beter omdat de smaken intrekken.
Extra tip: Ben je gek op curry’s?Dan zul je dit recept ook heerlijk vinden kijk eens bij mijn recept voor roti kip masala. Het is net zo romig en kruidig, maar met een iets diepere tomatensmaak. Perfect om ook te serveren met mijn zelfgemaakte flatbread of wat luchtige basmatirijst.
Veelgestelde vragen (FAQ)

Ingrediënt
- 500 g kipfilet of kippendijen in blokjes
- 1 rijpe mango of 200 g diepvriesmango
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 cm gember geraspt
- 2 el olie of ghee
- 2 tl kurkuma
- 2 tl garam masala
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander om te garneren
Instructies
- Pureer de mango tot een gladde puree met een blender of staafmixer.
- Verhit olie in een pan en bak de kipblokjes goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Fruit ui, knoflook en gember in dezelfde pan. Voeg de specerijen toe en bak kort mee.
- Voeg tomatenblokjes, kokosmelk en de mangopuree toe. Laat zachtjes pruttelen.
- Doe de kip terug in de pan en laat nog 10–15 minuten sudderen tot alles gaar is.
- Bestrooi met verse koriander en serveer met rijst en flatbread.