Go Back
+ servings
mango chicken curry kookenbakrecepten.nl

Mango chicken curry

Een curry hoeft niet altijd pittig te zijn soms mag hij ook zacht, romig en een beetje zoet zijn.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 25 minutes
marineertijd: 30 minutes
Totaal: 1 hour 10 minutes
Menugang: avondeten
Keuken: aziatisch
Zoekwoord: chicken mango curry, curry
Porties: 4 personen

Ingrediënt
 

  • 500 g kipfilet of kippendijen in blokjes
  • 1 rijpe mango of 200 g diepvriesmango
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 cm gember geraspt
  • 2 el olie of ghee
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander om te garneren

Instructies

  • Pureer de mango tot een gladde puree met een blender of staafmixer.
  • Verhit olie in een pan en bak de kipblokjes goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
  • Fruit ui, knoflook en gember in dezelfde pan. Voeg de specerijen toe en bak kort mee.
  • Voeg tomatenblokjes, kokosmelk en de mangopuree toe. Laat zachtjes pruttelen.
  • Doe de kip terug in de pan en laat nog 10–15 minuten sudderen tot alles gaar is.
  • Bestrooi met verse koriander en serveer met rijst en flatbread.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten