Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Mango chicken curry
Een curry hoeft niet altijd pittig te zijn soms mag hij ook zacht, romig en een beetje zoet zijn.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
15
minutes
minutes
Kooktijd:
25
minutes
minutes
marineertijd:
30
minutes
minutes
Totaal:
1
hour
hour
10
minutes
minutes
Menugang:
avondeten
Keuken:
aziatisch
Zoekwoord:
chicken mango curry, curry
Porties:
4
personen
Ingrediënt
1x
2x
3x
500
g
kipfilet of kippendijen
in blokjes
1
rijpe mango
of 200 g diepvriesmango
1
ui
fijngesneden
2
teentjes knoflook
geperst
2
cm
gember
geraspt
2
el olie of ghee
2
tl kurkuma
2
tl garam masala
1
tl komijn
1
tl paprikapoeder
1
blik kokosmelk
400 ml
1
blik tomatenblokjes
400 g
Zout en peper naar smaak
Verse koriander om te garneren
Instructies
Pureer de mango tot een gladde puree met een blender of staafmixer.
Verhit olie in een pan en bak de kipblokjes goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
Fruit ui, knoflook en gember in dezelfde pan. Voeg de specerijen toe en bak kort mee.
Voeg tomatenblokjes, kokosmelk en de mangopuree toe. Laat zachtjes pruttelen.
Doe de kip terug in de pan en laat nog 10–15 minuten sudderen tot alles gaar is.
Bestrooi met verse koriander en serveer met rijst en flatbread.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten