Wil je lekkere recepten in je inbox?

(meld je aan en blijf up to date met onze wekelijkse nieuwsbrief)

Uw Naam
Uw Emailadres
Het formulier is succesvol verzonden!
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Controleer alle formuliervelden opnieuw.
pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip – snel en makkelijk recept

Soms heb je gewoon geen zin om in de keuken te staan, maar wil je toch iets eten dat smaakt alsof het uit een Italiaans restaurant komt. Herkenbaar? Dan is pasta pesto met kip jouw nieuwe beste vriend. Het is snel, makkelijk, en oh zo lekker. En het beste? Je hebt maar een handjevol ingrediënten nodig. Dus, trek je favoriete kookschort aan en laten we beginnen.

Waarom Pasta Pesto Met Kip?

Pasta pesto is al een klassieker, maar voeg daar een beetje gegrilde kip aan toe en je hebt een maaltijd die zowel vullend als verrukkelijk is. Het is perfect voor doordeweekse avonden, maar ook fancy genoeg om aan gasten te serveren. En het allerbeste? Het duurt maar 20 minuten om te maken. Ja, je leest het goed. Binnen 20 minuten staat deze heerlijke pasta pesto met kip op tafel.

Handige Keukentools voor pasta pesto met kip

  • Goede Kookpan voor Pasta: Een grote, anti-aanbak kookpan is essentieel voor het perfect koken van pasta.
  • Keramische of Anti-Aanbak Koekenpan: Perfect voor het bakken van de kipblokjes zonder dat ze vastplakken.
  • Microplane Rasp voor Parmezaanse Kaas: Een fijne rasp voor het perfect strooien van Parmezaanse kaas over de pasta.

Wat Heb Je Nodig

Voordat we aan de slag gaan, even een snelle checklist. Dit is wat je nodig hebt:

  • Pasta: Penne, spaghetti, fusilli – kies je favoriet. Ik ga meestal voor penne omdat de pesto er zo lekker in blijft hangen.
  • Pesto: Zelfgemaakt of uit een potje, ik oordeel niet.
  • Kipfilet: Gegrild, gebakken, of zelfs kiprestjes van gisteren. Alles werkt.
  • Kerstomaten: Voor een frisse bite.
  • Parmezaanse kaas: Omdat kaas altijd een goed idee is.
  • Pijnboompitten: Voor een beetje crunch (optioneel, maar echt, doe het).
  • Knoflook: Want wat is pesto zonder knoflook?
  • Olijfolie: Om alles lekker glimmend en smeuïg te maken.

Hoe Maak Je Pasta Pesto met Kip

  • Stap 1: Kook De Pasta: Laten we beginnen met de basics. Kook je pasta volgens de instructies op de verpakking. Ik weet het, dit is geen rocket science, maar we moeten ergens beginnen. Pro-tip: gooi een snufje zout in het kokende water. Het maakt echt een verschil.
  • Ondertussen kun je alvast de kip bakken. Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in een pan met een scheutje olijfolie. Kruid ze met peper en zout, en voeg eventueel wat knoflookpoeder toe voor extra smaak.
  • Stap 2: Maak Het Af: Als de pasta gaar is, giet je hem af (maar bewaar een kopje kookvocht, dat komt straks goed van pas). Meng de pasta met een flinke schep pesto. Voeg een beetje van het kookvocht toe om de saus wat romiger te maken.
  • Gooi de gebakken kip erdoor, samen met de halve kerstomaten en een handje pijnboompitten. Roer alles goed door elkaar en laat het even pruttelen op laag vuur.
  • Stap 3: Serveer En Geniet: Schep de pasta pesto met kip op een bord en strooi er een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas overheen. En misschien nog een extra scheutje olijfolie, omdat het kan. Serveer het met een glas witte wijn (of een sapje, ik ben niet je moeder) en je hebt een maaltijd die iedereen blij maakt.

Waarom Dit Gerecht Werkt

  • Laten we even stilstaan bij waarom dit gerecht zo goed werkt. Ten eerste is het super veelzijdig. Geen kip in huis? Geen probleem, gebruik gerookte zalm of gegrilde groenten. Geen pijnboompitten? Gebruik walnoten of gewoon niks. Het is een recept dat zich aanpast aan wat jij in huis hebt.
  • Ten tweede is het snel en makkelijk. Geen gedoe met ingewikkelde technieken of rare ingrediënten. Het is gewoon goed eten zonder gedoe.
  • En ten derde: het smaakt gewoon fantastisch. De combinatie van de romige pesto, de sappige kip en de frisse tomaatjes is gewoon onverslaanbaar.

Mijn Persoonlijke Tips

  • Oké, ik kan het niet laten om nog een paar persoonlijke tips te delen. Als ik dit gerecht maak, voeg ik altijd een extra teentje knoflook toe aan de pesto. En als ik me echt fancy voel, rooster ik de pijnboompitten even in een droge pan voor extra smaak.
  • Oh, en als je echt indruk wilt maken op je gasten (of gewoon op jezelf), serveer het dan met een zelfgemaakte basilicumpesto. Het kost iets meer moeite, maar het verschil is het echt waard.

Tot slot

Dus, daar heb je het: pasta pesto met kip in al zijn eenvoudige glorie. Het is snel, makkelijk, en smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Perfect voor drukke doordeweekse avonden, maar ook goed genoeg voor een diner met vrienden.

En als je het maakt, laat me dan weten hoe het ging. Of beter nog, nodig me uit.😉

Eet smakelijk!

(FAQ) Veelgestelde Vragen Over Pasta Pesto Met Kip

pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip – snel en makkelijk

Een snel en smaakvol gerecht met romige pesto, malse kip en verse kerstomaten. Perfect voor drukke doordeweekse avonden!
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Totaal: 25 minutes
Menugang: hoofdgerecht
Keuken: italiaans
Zoekwoord: eenpansgerecht, italiaans gerecht, pasta pesto met kip, snel recept

Ingrediënt
 

  • 300 g penne of andere pasta
  • 2 kipfilets ca. 300 g, in blokjes
  • 4 eetlepels pesto zelfgemaakt of uit pot
  • 200 g kerstomaten gehalveerd
  • 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse basilicum optioneel, voor garnering

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de kipblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout.
  • Giet de pasta af en meng deze met de pesto. Voeg een scheutje kookvocht toe voor een romige saus.
  • Voeg de kip, kerstomaten en pijnboompitten toe en schep alles goed door elkaar.
  • Serveer met een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas en garneer met basilicum.

Tips

  • Vervang de kip door gerookte zalm of tofu voor een variant.
  • Bewaar restjes maximaal 3 dagen in de koelkast.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Pasta pesto met kip – snel en makkelijk
Amount per Serving
Calories
450
% Daily Value*
Fat
 
18
g
28
%
Saturated Fat
 
4
g
25
%
Carbohydrates
 
45
g
15
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
2
g
2
%
Protein
 
30
g
60
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top