Wentelteefjes 4 personen

Wentelteefjes (budgetproof!) Ken je dat, het is weekend en je wilt wat anders ontbijten dan de standaard boterhammen, crackers of kom muesli. En dat je nog een zak met oud brood hebt liggen en zonde is om weg te gooien. Nou met dit recept ben je budgetproof bezig, deze wentelteefjes zijn heerlijk voor ontbijt-brunch en je hebt maar 3 ingrediënten nodig!

Voor dit heerlijke ontbijtje heb je alleen oud brood, melk en eieren nodig. Het is zo simpel maar oh zo lekker! Vaak heb je nog wat restanten boterhammen liggen die je zo kan gebruiken. Meng de melk en eieren in een kom en doop je de plakken brood in dit mengsel. Dan bak je ze goudbruin in een koekenpan met wat boter. Je kunt ervoor kiezen om ze te bestrooien met wat poedersuiker of kaneel voor een extra smaak. Serveer ze warm en geniet van de heerlijke geur en smaak!

banana ft

Het fijne van dit recept is dat het niet alleen lekker is, maar ook nog eens budgetproof. Je gebruikt namelijk oud brood dat anders weggegooid zou worden. Zo bespaar je geld en verminder je voedselverspilling. Daarnaast zijn deze Wentelteefjes perfect voor een ontbijt-brunch op zondagochtend. Ze zijn snel en makkelijk te maken, dus ideaal voor een relaxte ochtend. En het beste van alles is dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt! Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en verras jezelf en je gezin met deze heerlijke wentelteefjes!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 8 oude boterhammen
  • 200 ml melk
  • 2 tl kaneel
  • zakje vanille suiker
  • 1 ei

Begin met het voorverwarmen met een goede antiaanbakpan.

  • Breek het ei en klop het even los met een vork of een garde
  • Giet beetje voor beetje de melk erdoor zodat het een luchtig mengsel word
  • Gooi wat kaneel erbij 🙂
  • Pak wat boter en vet de pan in
  • Pak een boterham en dompel hem voor en achter in het melk ei mengsel (het moet niet doordrengt zijn maar net genoeg dat het goed bakt)
  • Bak de boterhammen totdat ze goud bruin zijn aan elke kant (2 min ieder)
  • Strooi wat kristalsuiker of een zakje vanille suiker over de wentelteefjes, en smullen maar!!

Nu weet je hoe je dit o zo simpele maar lekkere ontbijtje maakt. Gooi je oude brood dus niet zomaar weg! En probeer deze lekkere Wentelteefjes.

Aardbei-Banaan Wentelteefjes

Ingrediënten:

  1. Maak de wentelteefjes volgens het basisrecept.
  2. Terwijl de wentelteefjes bakken, meng de plakjes banaan en aardbeien met de ahornsiroop in een kom.
  3. Serveer de wentelteefjes met de gemarineerde banaan en aardbeien erbovenop.
  4. Bestrooi licht met poedersuiker voor een mooie afwerking.

Instructies:

  • Basisrecept wentelteefjes
  • 1 banaan, in plakjes
  • 150 g aardbeien, in plakjes
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel poedersuiker

Tips om Wentelteefjes Lekkerder te Maken

  1. Gebruik Dik en Oud Brood:
    • Gebruik dik gesneden brood, zoals brioche, challah of zuurdesembrood. Oud brood werkt het beste omdat het meer van het eimengsel opneemt zonder papperig te worden.
  2. Voeg Extra Smaak aan het Eimengsel:
    • Voeg een snufje nootmuskaat of kardemom toe voor extra smaak.
    • Probeer verschillende soorten extracten, zoals amandel- of kokosnootextract, voor een unieke twist.
  3. Karameliseer je Wentelteefjes:
    • Bestrooi de wentelteefjes licht met suiker voordat je ze bakt om een knapperige, gekarameliseerde buitenkant te krijgen.
  4. Fruit Toevoegingen:
    • Vers Fruit: Serveer met een mix van vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen of plakjes banaan.
    • Fruitcompote: Maak een eenvoudige fruitcompote door fruit te koken met een beetje suiker en citroensap tot het zacht en siroopachtig is.
    • Gebakken Appels of Peren: Bak plakjes appel of peer in een beetje boter en kaneel tot ze zacht zijn en gebruik ze als topping.
  5. Speciale Toppings:
    • Yoghurt of Crème Fraîche: Voeg een lepel yoghurt of crème fraîche toe voor een romige smaak.
    • Noten en Zaden: Strooi geroosterde noten, zoals amandelen of walnoten, over de wentelteefjes voor extra crunch.
    • Chocolade: Rasp wat pure chocolade over de warme wentelteefjes of voeg een paar chocoladeschilfers toe.
  6. Sauzen en Siropen:
    • Ahornsiroop of Honing: Klassiek en altijd lekker.
    • Vruchtensiroop: Probeer siroop gemaakt van je favoriete fruit voor een extra fruitsmaak.
    • Caramelsaus: Giet een beetje caramelsaus over je wentelteefjes voor een decadente traktatie.
Wentelteefjes budgetproof 4 personen 1

wentelteefjes 4 personen

Wentelteefjes (budgetproof!) Ken je dat, het is weekend en je wilt wat anders ontbijten dan de standaard boterhammen, crackers of kom muesli. En dat je nog een zak met oud brood hebt liggen en zonde is om weg te gooien. Nou met dit recept ben je budgetproof bezig, deze wentelteefjes zijn heerlijk voor ontbijt-brunch en je hebt maar 3 ingrediënten nodig!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes

Ingredients
  

  • 8 oude boterhammen
  • 200 ml melk
  • 2 tl kaneel
  • zakje vanille suiker
  • 1 ei

Instructions
 

  • Breek het ei en klop het even los met een vork of een garde
  • Giet beetje voor beetje de melk erdoor zodat het een luchtig mengsel word
  • Gooi wat kaneel erbij 🙂
  • Pak wat boter en vet de pan in
  • Pak een boterham en dompel hem voor en achter in het melk ei mengsel (het moet niet doordrengt zijn maar net genoeg dat het goed bakt)
  • Bak de boterhammen totdat ze goud bruin zijn aan elke kant (2 min ieder)
  • Strooi wat kristalsuiker of een zakje vanille suiker over de wentelteefjes, en smullen maar!!

Notes

  1. Gebruik Dik en Oud Brood:
    • Gebruik dik gesneden brood, zoals brioche, challah of zuurdesembrood. Oud brood werkt het beste omdat het meer van het eimengsel opneemt zonder papperig te worden.
  2. Voeg Extra Smaak aan het Eimengsel:
    • Voeg een snufje nootmuskaat of kardemom toe voor extra smaak.
    • Probeer verschillende soorten extracten, zoals amandel- of kokosnootextract, voor een unieke twist.
  3. Karameliseer je Wentelteefjes:
    • Bestrooi de wentelteefjes licht met suiker voordat je ze bakt om een knapperige, gekarameliseerde buitenkant te krijgen.
  4. Fruit Toevoegingen:
    • Vers Fruit: Serveer met een mix van vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen of plakjes banaan.
    • Fruitcompote: Maak een eenvoudige fruitcompote door fruit te koken met een beetje suiker en citroensap tot het zacht en siroopachtig is.
    • Gebakken Appels of Peren: Bak plakjes appel of peer in een beetje boter en kaneel tot ze zacht zijn en gebruik ze als topping.
  5. Speciale Toppings:
    • Yoghurt of Crème Fraîche: Voeg een lepel yoghurt of crème fraîche toe voor een romige smaak.
    • Noten en Zaden: Strooi geroosterde noten, zoals amandelen of walnoten, over de wentelteefjes voor extra crunch.
    • Chocolade: Rasp wat pure chocolade over de warme wentelteefjes of voeg een paar chocoladeschilfers toe.
  6. Sauzen en Siropen:
    • Ahornsiroop of Honing: Klassiek en altijd lekker.
    • Vruchtensiroop: Probeer siroop gemaakt van je favoriete fruit voor een extra fruitsmaak.
    • Caramelsaus: Giet een beetje caramelsaus over je wentelteefjes voor een decadente traktatie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top