Go Back
+ servings
pannenkoeken recepten

9 Verrukkelijke Pannenkoeken Recepten Om Je Vingers Bij Af Te Likken

Ben je klaar om je smaakpapillen te verwennen? Deze geweldige verzameling van 10 heerlijke pannenkoeken recepten zal je zeker in de keuken aan de slag laten gaan. Of je nu een echte pannenkoekenliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een smakelijke traktatie, deze recepten zullen je zeker aanspreken.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 5 minutes
Totaal: 20 minutes
Menugang: Breakfast
Keuken: American, dutch, French
Zoekwoord: crepe, pannekoek
Porties: 4 Personen

Ingrediënt
 

1. Klassieke Nederlandse Pannenkoeken

  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Boter om in te bakken

2. Pannenkoeken met Appel en Kaneel

  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • 1 geraspte appel
  • Snufje kaneel
  • Boter om in te bakken
  • Poedersuiker voor serveren

3. Pannenkoeken met Spek

  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • 150 gram spek in stukjes
  • Boter om in te bakken
  • Ahornsiroop of mosterd voor serveren

4. Havermoutpannenkoeken

  • 200 gram havermout gemalen tot meel
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Fruit zoals banaan of bessen, voor extra smaak

5. Spinazie-Fetapannenkoeken

  • 200 gram verse spinazie
  • 2 eieren
  • 150 gram volkorenmeel
  • 250 ml melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Boter of olie om in te bakken
  • Frisse salade voor serveren

6. Amandelmeelpannenkoeken met Banaan

  • 200 gram amandelmeel
  • 1 rijpe banaan geprakt
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Boter of olie om in te bakken
  • Vers fruit of honing voor serveren

7. Pannenkoeken met Courgette en Kaas

  • 1 courgette geraspt
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie of boter om in te bakken

8. Pannenkoeken met Champignons en Ui

  • 200 gram champignons in plakjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 200 ml melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie of boter om in te bakken
  • Groene salade voor serveren

9. Pannenkoeken met Zalm en Roomkaas

  • 150 gram gerookte zalm in stukjes
  • 100 gram roomkaas
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 200 ml melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Dille en citroen voor serveren

Instructies

1. Klassieke Nederlandse Pannenkoeken

  • Meng de bloem en het zout in een kom.
  • Klop in een andere kom de eieren en voeg de melk toe.
  • Giet het eimengsel geleidelijk bij de bloem en meng tot een glad beslag.
  • Verhit een koekenpan met een beetje boter.
  • Giet een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.
  • Serveer warm met je favoriete toppings.

2. Pannenkoeken met Appel en Kaneel

  • Meng de bloem en het zout in een kom.
  • Klop in een andere kom de eieren en voeg de melk toe.
  • Voeg de geraspte appel en kaneel toe aan het eimengsel.
  • Giet het eimengsel geleidelijk bij de bloem en meng tot een glad beslag.
  • Verhit een koekenpan met boter en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
  • Serveer met poedersuiker en een beetje boter.

3. Pannenkoeken met Spek

  • Meng de bloem en het zout in een kom.
  • Klop in een andere kom de eieren en voeg de melk toe.
  • Voeg de stukjes spek toe aan het eimengsel en meng goed.
  • Giet het eimengsel geleidelijk bij de bloem en meng tot een glad beslag.
  • Verhit een koekenpan met boter en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
  • Serveer met ahornsiroop of mosterd voor een verrassende twist.

4. Havermoutpannenkoeken

  • Maal de havermout tot een fijn meel in een blender of keukenmachine.
  • Meng in een kom het havermoutmeel met de melk, eieren en bakpoeder tot een glad beslag.
  • Voeg eventueel stukjes fruit toe aan het beslag.
  • Verhit een koekenpan met een beetje olie of boter en giet een lepel beslag in de pan.
  • Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.
  • Serveer warm met extra fruit.

5. Spinazie-Fetapannenkoeken

  • Kook of stoom de spinazie kort en laat het goed uitlekken.
  • Meng in een kom de spinazie met de eieren, volkorenmeel, melk, zout en peper tot een glad beslag.
  • Verhit een koekenpan met boter of olie.
  • Giet een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.
  • Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.

6. Amandelmeelpannenkoeken met Banaan

  • Meng in een kom de geprakte banaan met het amandelmeel, eieren en een snufje zout tot een glad beslag.
  • Verhit een koekenpan met een beetje boter of olie.
  • Giet een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.
  • Serveer met vers fruit of een beetje honing voor een heerlijke traktatie.

7. Pannenkoeken met Courgette en Kaas

  • Meng de geraspte courgette met de eieren in een kom.
  • Voeg de bloem, geraspte kaas, zout en peper toe en meng goed.
  • Verhit olie of boter in een pan op middelhoog vuur.
  • Schep een lepel beslag in de pan en bak tot de onderkant goudbruin is. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant.
  • Serveer warm met een frisse yoghurtsaus.

8. Pannenkoeken met Champignons en Ui

  • Bak de gesneden champignons en uien in een koekenpan met olie tot ze goudbruin zijn.
  • Meng in een aparte kom de eieren, bloem, melk, zout en peper tot een beslag.
  • Voeg de gebakken champignons en uien toe aan het beslag en meng goed.
  • Verhit olie of boter in een pan en bak de pannenkoeken zoals eerder beschreven.
  • Serveer met een frisse groene salade.

9. Pannenkoeken met Zalm en Roomkaas

  • Meng in een kom de eieren, bloem, melk, zout en peper tot een glad beslag.
  • Voeg de gerookte zalm en roomkaas toe en meng voorzichtig.
  • Verhit olie of boter in een pan en bak de pannenkoeken tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.
  • Serveer de pannenkoeken met dille en een schijfje citroen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten