Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Andijviestamppot met krokante spekjes
Een klassiek Nederlands comfort food gerecht. Romige aardappelpuree met verse andijvie en knapperige spekjes. Perfect voor een gezellige maaltijd!
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
20
minutes
minutes
Kooktijd:
25
minutes
minutes
Totaal:
45
minutes
minutes
Menugang:
hoofdgerecht
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
andijviestamppot, stamppot
Ingrediënt
1x
2x
3x
1
kg
kruimige aardappelen
500
g
verse andijvie
200
g
gerookte spekjes
1
ui
gesnipperd
1
teentje knoflook
fijngehakt
100
ml
melk
50
g
boter
1
el mosterd
Peper en zout naar smaak
Instructies
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout tot ze gaar zijn.
Bak de spekjes in een pan op laag vuur tot ze krokant zijn. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze even mee.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk, boter en mosterd.
Voeg de andijvie en de spekjes toe aan de stamppot en meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Tips
Voor een extra romige stamppot kun je een scheutje room of crème fraîche toevoegen.
Voeg eens geraspte kaas toe aan de stamppot voor extra smaak.
Andijviestamppot is het lekkerst als het direct gegeten wordt. Opwarmen kan de smaak en textuur veranderen.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten