Go Back
andijviestamppot met spekjes

Andijviestamppot met krokante spekjes

Een klassiek Nederlands comfort food gerecht. Romige aardappelpuree met verse andijvie en knapperige spekjes. Perfect voor een gezellige maaltijd!
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 25 minutes
Totaal: 45 minutes
Menugang: hoofdgerecht
Keuken: nederlands
Zoekwoord: andijviestamppot, stamppot

Ingrediënt
 

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 g verse andijvie
  • 200 g gerookte spekjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • 1 el mosterd
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook ze in water met zout tot ze gaar zijn.
  • Bak de spekjes in een pan op laag vuur tot ze krokant zijn. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze even mee.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk, boter en mosterd.
  • Voeg de andijvie en de spekjes toe aan de stamppot en meng alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tips

  • Voor een extra romige stamppot kun je een scheutje room of crème fraîche toevoegen.
  • Voeg eens geraspte kaas toe aan de stamppot voor extra smaak.
  • Andijviestamppot is het lekkerst als het direct gegeten wordt. Opwarmen kan de smaak en textuur veranderen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten