Go Back
Apple Chai Latte

Apple chai latte

Er is bijna niets zo gezellig als een warme chai latte op een koude ochtend of tijdens een momentje voor mezelf. Sinds kort maak ik naast de bekende Matcha, graag een Apple Chai Latte, een frisse twist op de klassieke chai latte. De combinatie van kruidige specerijen en zoete appel maakt het drankje bijzonder, écht perfect voor een rustig moment of gewoon even jezelf verwennen.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 10 minutes
0 minutes
Totaal: 14 minutes
Menugang: drinken
Keuken: aziatische keuken
Zoekwoord: apple chai, chai, Chai latte, latte

Ingrediënt
 

  • 250 ml water
  • 2 theezakjes zwarte thee of losse zwarte thee
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kardemompeulen licht gekneusd
  • 2 kruidnagels
  • 1 stukje verse gember ongeveer 1 cm, geschild en in plakjes
  • 200 ml melk of plantaardige melk
  • 150 ml appelcider of vers appelsap
  • Honing of ahornsiroop naar smaak

Instructies

  • Breng het water aan de kook met kaneel, kardemom, kruidnagel en gember en laat het een paar minuutjes trekken.
  • Voeg de theezakjes toe en laat ze 3–5 minuten trekken.
  • Vervolgens voeg ik het appelsap toe en verwarm het nog even kort.
  • Ondertussen verwarm ik de melk en schuim deze op.
  • Zeef de specerijen en thee, giet het in een glas en voeg de melk af met een beetje honing of ahornsiroop en eventueel een klein snufje kaneel op de schuimlaag.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten