Activeer de gist: Meng de droge gist met lauwwarm water en een beetje suiker. Laat het 5-10 minuten staan tot het schuimig wordt.
Meng de ingrediënten: Meng de bloem, boter, basterdsuiker, zout en kaneel in een kom. Voeg de geactiveerde gist toe en kneed tot een soepel deeg.
Laat het deeg rijzen: Dek het deeg af en laat het op een warme plaats ongeveer een uur rijzen, of tot het in volume is verdubbeld.
Verdeel het deeg: Verdeel het deeg in kleine bolletjes van ongeveer 50 gram.
Bak de wafels: Verwarm het wafelijzer en bak de bolletjes deeg tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Snijd de wafels: Snijd de wafels direct na het bakken doormidden met een scherp mes. Wees voorzichtig, want ze zijn heet!
Bereid de stroop: Verwarm de stroop in een pannetje met bruine suiker, boter en kaneel. Laat het zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost.
Vul de wafels: Smeer de warme stroop tussen de twee helften van de wafel en druk ze zachtjes aan.