Go Back
baked oats

Baked Oats met frambozen en banaan

Deze baked oats zijn het perfecte ontbijt om je dag goed te beginnen! Ze zijn niet alleen voedzaam, maar je kunt ze ook helemaal aanpassen aan je eigen smaak. Met dit recept kun je eindeloos combineren met je favoriete ingrediënten, zoals fruit, chocolade, noten, en kruiden.
Voorbereiding: 2 minutes
Kooktijd: 25 minutes
Totaal: 30 minutes
Menugang: Breakfast, ontbijt
Keuken: American
Zoekwoord: baked oats, oats, ontbijt

Benodigdheden

  • 1 ovenschaal of muffinvormpjes

Ingrediënt
 

  • 100 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • handje vol frambozen
  • 120 ml melk naar keuze: amandelmelk, havermelk, of koemelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • Handjevol toppings bijv. blauwe bessen, pure chocolade chips, noten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een kleine ovenschaal of ovenschaaltjes in.
  • Doe de havermout, bananen, frambozen, melk, bakpoeder, vanille-extract, kaneel, en zout in een blender of keukenmachine.
  • Mix tot een glad geheel.
  • Giet het beslag in de voorbereide ovenschaal.
  • Voeg toppings toe naar keuze, zoals blauwe bessen, pure chocolade chips, of noten.
  • Bak in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en stevig aanvoelt.
  • Laat het een paar minuten afkoelen en serveer het warm. Je kunt het aanvullen met een scheutje honing, extra fruit, of een lepel boter.

Tips

Chocolade-banaan: Voeg 1 eetlepel cacaopoeder toe aan het beslag voor een chocoladesmaak.
Bessenmix: Meng gemengde bessen door het beslag voor een fruitige twist.
Deze baked oats zijn heerlijk zacht, smaakvol, en perfect als voedzaam ontbijt of tussendoortje.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten