Go Back
bananenbrood

Bananenbrood met Walnoten en Hazelnootpasta

Bananenbrood is een van die lekkernijen die altijd in de smaak valt. Het is heerlijk als ontbijt, tussendoortje of zelfs als dessert. Vandaag deel ik mijn favoriete recept voor bananenbrood met een twist: de toevoeging van walnoten en een rijke swirl van hazelnootpasta. Het resultaat? Een smeuïg, smaakvol en onweerstaanbaar bananenbrood dat je keer op keer wilt maken.
5 from 1 vote
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 50 minutes
Afkoeltijd: 5 minutes
Totaal: 1 hour
Menugang: bananenbrood, cake
Keuken: nederlands
Zoekwoord: Bananenbrood

Benodigdheden

  • 1 mixer
  • 1 bakblik

Ingrediënt
 

  • 3 rijpe bananen plus 1 extra voor garnering
  • 2 eieren
  • 100 ml plantaardige olie bijv. zonnebloem- of kokosolie
  • 75 gram honing of ahornsiroop
  • 200 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • 100 gram walnoten grof gehakt
  • 4 eetlepels hazelnootpasta bij voorkeur zonder toegevoegde suikers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze in.
  • Doe de drie rijpe bananen in een grote kom en prak ze fijn met een vork.
  • Voeg de eieren, plantaardige olie en honing toe aan de geprakte bananen. Klop dit goed door elkaar tot een glad mengsel.
  • Zeef het volkorenmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout boven de kom met de natte ingrediënten. Meng alles tot een egaal beslag.
  • Roer de gehakte walnoten door het beslag.
  • Schenk het beslag in de voorbereide cakevorm. Voeg vervolgens de hazelnootpasta toe in lepeltjes en maak mooie swirls met een satéprikker of mes.
  • Snijd de extra banaan doormidden en leg deze bovenop het beslag met de platte kant naar boven.
  • Plaats de cakevorm in de oven en bak het bananenbrood in ongeveer 50-60 minuten gaar. Controleer met een satéprikker: als deze er schoon uitkomt, is het brood klaar.
  • Haal het bananenbrood uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen in de vorm. Verplaats het daarna naar een rooster om volledig af te koelen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten