Go Back
+ servings
bananenbrood recept met havermout

Bananenbrood recept met havermout

Dit gezonde bananenbrood met havermout is heerlijk smeuïg, voedzaam en makkelijk te maken. Perfect als ontbijt of tussendoortje!
4 from 1 vote
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 45 minutes
Totaal: 55 minutes
Menugang: ontbijt, tussendoortje
Keuken: internationaal
Zoekwoord: Bananenbrood, gezond bakken, havermout
Porties: 10

Ingrediënt
 

  • 3 superrijpe bananen de sterren van dit bananenbrood recept!
  • 2 vrije-uitloopeieren voor die extra smeuïgheid
  • 150 gram havermout fijn of grof, kies je eigen avontuur
  • 100 gram volkorenmeel of amandelmeel voor een glutenvrije twist
  • 1 theelepel bakpoeder de rijzende kracht achter ons succes
  • 1 theelepel kaneel een snufje liefde
  • Een snufje zeezout om alle smaken in balans te brengen
  • Optioneel: een handjevol walnoten rozijnen of pure chocoladestukjes (om het feest compleet te maken)

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 175 graden Celsius.
  • Prak de bananen tot een gladde puree.
  • Klop de eieren los en voeg ze toe aan de bananenpuree.
  • Meng de havermout, meel, bakpoeder, kaneel en zout in een aparte kom.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng tot een egaal beslag.
  • Roer de optionele ingrediënten door het beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  • Bak het bananenbrood in ongeveer 50-60 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Tips

  • Voeg een scheutje vanille-extract toe voor een extra dimensie.
  • Rooster de noten lichtjes voor een intensere smaak.
  • Belangrijk: Laat het bananenbrood volledig afkoelen voordat je het aansnijdt, anders wordt het een rommeltje.
  • Je kunt dit bananenbrood recept ook perfect invriezen. Zo heb je altijd een gezonde snack bij de hand.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten