Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bananenbrood recept met havermout
Dit gezonde bananenbrood met havermout is heerlijk smeuïg, voedzaam en makkelijk te maken. Perfect als ontbijt of tussendoortje!
4
from 1 vote
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
45
minutes
minutes
Totaal:
55
minutes
minutes
Menugang:
ontbijt, tussendoortje
Keuken:
internationaal
Zoekwoord:
Bananenbrood, gezond bakken, havermout
Porties:
10
Ingrediënt
1x
2x
3x
3
superrijpe bananen
de sterren van dit bananenbrood recept!
2
vrije-uitloopeieren
voor die extra smeuïgheid
150
gram
havermout
fijn of grof, kies je eigen avontuur
100
gram
volkorenmeel
of amandelmeel voor een glutenvrije twist
1
theelepel bakpoeder
de rijzende kracht achter ons succes
1
theelepel kaneel
een snufje liefde
Een snufje zeezout
om alle smaken in balans te brengen
Optioneel: een handjevol walnoten
rozijnen of pure chocoladestukjes (om het feest compleet te maken)
Instructies
Verwarm je oven voor op 175 graden Celsius.
Prak de bananen tot een gladde puree.
Klop de eieren los en voeg ze toe aan de bananenpuree.
Meng de havermout, meel, bakpoeder, kaneel en zout in een aparte kom.
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng tot een egaal beslag.
Roer de optionele ingrediënten door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
Bak het bananenbrood in ongeveer 50-60 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
Tips
Voeg een scheutje vanille-extract toe voor een extra dimensie.
Rooster de noten lichtjes voor een intensere smaak.
Belangrijk:
Laat het bananenbrood volledig afkoelen voordat je het aansnijdt, anders wordt het een rommeltje.
Je kunt dit bananenbrood recept ook perfect invriezen. Zo heb je altijd een gezonde snack bij de hand.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten