Gist activeren: Los de suiker en de droge gist op in het lauwwarme water. Laat dit 5-10 minuten staan totdat het schuimig wordt.
Deeg maken: Meng de bloem en het zout in een grote kom. Voeg het gistmengsel en de olijfolie toe. Meng alles met een houten lepel of met je handen tot een samenhangend deeg.
Kneed het deeg: Kneed het deeg op een licht bebloemd oppervlak voor ongeveer 10 minuten, totdat het glad en elastisch is.
Laten rijzen: Plaats het deeg in een licht ingevette kom, dek af met een schone doek en laat het 1-2 uur rijzen op een warme plaats, totdat het in omvang is verdubbeld.
Deeg verdelen: Nadat het deeg is gerezen, druk je de lucht eruit en verdeel je het in porties (afhankelijk van hoeveel pizza's je wilt maken). Vorm de porties tot ballen en laat ze nog 15-20 minuten rusten.
Pizza vormen: Rol elke bal deeg uit tot een dunne cirkel op een licht bebloemd oppervlak. Je kunt het deeg ook met de handen uitrekken voor een rustieke vorm.
Beleggen en bakken: Voeg je favoriete toppings toe en bak de pizza in een voorverwarmde oven op de hoogste stand (rond 250°C) voor ongeveer 10-12 minuten, of totdat de korst goudbruin en knapperig is.