Go Back
+ servings

batbot Gevulde Panbroodjes

Gevulde Panbroodjes met Kip, deze broodjes behoren echt tot mijn favorieten die ik ooit heb gemaakt. Wat maakt ze zo lekker? Ze worden in de pan gebakken in plaats van in de oven! Daardoor zijn ze heerlijk knapperig. Het kost wel wat meer tijd omdat je ze een voor een moet bakken, maar geloof me, het is het wachten écht waard.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Rusttijd: 2 hours
Totaal: 2 hours 35 minutes
Menugang: lunch, ontbijt
Keuken: marokkaans
Zoekwoord: batbot, brood bakken, gevuld brood
Porties: 12

Benodigdheden

  • 1 pan

Ingrediënt
 

  • 500 gr tarwebloem
  • 150 gr griesmeel fijn
  • 50 gr roomboter
  • 1 groot glas water
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 zakje instant gist 8 gr
  • 1 el suiker
  • 1 el zout
  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 15 olijven
  • halve paprika
  • 10 takjes peterselie
  • 2 el kipkruiden met zout

Instructies

  • Doe de ui, olijven, halve paprika en peterselie in een hakmolen en maal tot een fijn mengsel. Voeg de kipfilet toe en maal deze tot gehakt.
  • Verwarm een pan met 1 el olijfolie en bak het kipgehakt 3 minuten. Voeg kipkruiden toe en bak de groenten 2 minuten mee.
  • Laat de vulling afkoelen en dek af.
  • Meng de suiker en gist in een glas met warm water en laat 2 minuten staan tot het gist begint te schuimen.
  • Doe de griesmeel, bloem, boter en zout in een kom. Voeg het gistmengsel en beetje bij beetje water toe, samen met 3 el olijfolie. Kneed 5 minuten met een mixer (of 10 minuten met de hand) tot een elastisch deeg.
  • Vet de kom in met 1 el olijfolie, kneed het deeg nog kort door en dek af met huishoudfolie. Laat 1 uur rijzen, of tot het deeg verdubbeld is.
  • Verdeel het deeg in 10-12 bolletjes. Vet elk bolletje licht in met olijfolie en dek af. Laat 1 uur rusten.
  • Strooi wat griesmeel op je werkblad, druk een bolletje plat en vul met 2 el kipvulling.
  • Vouw de randen naar het midden en druk het broodje plat tot 1 cm dikte.
  • Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en bak elk broodje 2-3 minuten per kant tot goudbruin en opgezwollen.
  • Herhaal met alle broodjes.
  • Serveer de gevulde panbroodjes met een frisse salade of een kom zelfgemaakte soep. Geniet ervan als lunch, diner of zelfs ontbijt!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten