Doe de ui, olijven, halve paprika en peterselie in een hakmolen en maal tot een fijn mengsel. Voeg de kipfilet toe en maal deze tot gehakt.
Verwarm een pan met 1 el olijfolie en bak het kipgehakt 3 minuten. Voeg kipkruiden toe en bak de groenten 2 minuten mee.
Laat de vulling afkoelen en dek af.
Meng de suiker en gist in een glas met warm water en laat 2 minuten staan tot het gist begint te schuimen.
Doe de griesmeel, bloem, boter en zout in een kom. Voeg het gistmengsel en beetje bij beetje water toe, samen met 3 el olijfolie. Kneed 5 minuten met een mixer (of 10 minuten met de hand) tot een elastisch deeg.
Vet de kom in met 1 el olijfolie, kneed het deeg nog kort door en dek af met huishoudfolie. Laat 1 uur rijzen, of tot het deeg verdubbeld is.
Verdeel het deeg in 10-12 bolletjes. Vet elk bolletje licht in met olijfolie en dek af. Laat 1 uur rusten.
Strooi wat griesmeel op je werkblad, druk een bolletje plat en vul met 2 el kipvulling.
Vouw de randen naar het midden en druk het broodje plat tot 1 cm dikte.
Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en bak elk broodje 2-3 minuten per kant tot goudbruin en opgezwollen.
Herhaal met alle broodjes.
Serveer de gevulde panbroodjes met een frisse salade of een kom zelfgemaakte soep. Geniet ervan als lunch, diner of zelfs ontbijt!