Go Back
+ servings
Bloemkoolsoep met ras-el-hanout en harissa

Bloemkoolsoep met ras-el-hanout en harissa

Ben jij ook zo dol op bloemkool? Ik wel! Het is zo’n groente die je echt alle kanten op kunt gebruiken: koken, roosteren, pureren, wokken… noem maar op!
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Garneren: 5 minutes
Totaal: 34 minutes
Menugang: soep
Keuken: marokkaans
Zoekwoord: bloemkoolsoep, broccolisoep, marokkaans
Porties: 4 personen

Ingrediënt
 

  • 1 grote bloemkool ca. 1 kg
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 liter bouillon groente of kip
  • 2 el ras-el-hanout
  • 1 el harissa mild of pittig
  • peper en zout
  • klein kneepje citroensap mijn twist!
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 25 g pistachenoten grof gehakt
  • 6 takken koriander blaadjes gehakt

Instructies

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snipper de ui en hak de knoflook.
  • Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui glazig.
  • Voeg knoflook, bloemkool, ras-el-hanout en harissa toe en bak 2-3 minuten mee.
  • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20 min zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer of blender. Te dik? Voeg extra bouillon of water toe.
  • Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  • Serveer in kommen, lepel er yoghurt op en garneer met pistache, pijnboompitjes en koriander.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten