Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bloemkoolsoep met ras-el-hanout en harissa
Ben jij ook zo dol op bloemkool? Ik wel! Het is zo’n groente die je echt alle kanten op kunt gebruiken: koken, roosteren, pureren, wokken… noem maar op!
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
20
minutes
minutes
Garneren:
5
minutes
minutes
Totaal:
34
minutes
minutes
Menugang:
soep
Keuken:
marokkaans
Zoekwoord:
bloemkoolsoep, broccolisoep, marokkaans
Porties:
4
personen
Ingrediënt
1x
2x
3x
1
grote bloemkool
ca. 1 kg
1
grote ui
3
teentjes knoflook
olijfolie
1
liter
bouillon
groente of kip
2
el ras-el-hanout
1
el harissa
mild of pittig
peper en zout
klein kneepje citroensap
mijn twist!
4
el Griekse yoghurt
25
g
pistachenoten
grof gehakt
6
takken koriander
blaadjes gehakt
Instructies
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snipper de ui en hak de knoflook.
Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui glazig.
Voeg knoflook, bloemkool, ras-el-hanout en harissa toe en bak 2-3 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20 min zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
Pureer de soep glad met een staafmixer of blender. Te dik? Voeg extra bouillon of water toe.
Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
Serveer in kommen, lepel er yoghurt op en garneer met pistache, pijnboompitjes en koriander.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten