Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed je ovenschaal van 21x30 cm met bakpapier.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en haal van het vuur zodra alles gesmolten is. Voeg de bastardsuiker toe en roer goed door. Laat het 5 minuutjes even afkoelelen en klop daarna de eieren er één voor één doorheen.
Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven de kom en spatel dit rustig door het mengsel. Voeg de gehakte witte chocolade toe en roer door.
Giet het beslag in de ovenschaal. Rol de frambozen eerst even door wat bloem, zodat ze niet naar de bodem zakken. Ik heb ze doormidden gesneden, zodat ze niet te ver boven het beslag uitsteken. Verdeel ze over het beslag en duw ze er lichtjes in, zodat ze deels zichtbaar blijven dat geeft straks zo’n mooi effect
Bak de blondies in 30 à 35 minuten. De bovenkant mag lichtbruin zijn, maar het midden nog nét een beetje wiebelen voor een smeuïge structuur. Laat volledig afkoelen in de vorm. LET OP! De ene oven gaat harder dan de ander dus hou de blondies goed in de gaten!
Topping
Doe de frambozen in een steelpannetje en verwarm ze zachtjes tot ze uit elkaar vallen. Druk het mengsel door een zeef om de pitjes te verwijderen. Roer wat poedersuiker erdoor en laat afkoelen.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Roer de slagroom erdoor tot je een gladde ganache-achtige topping hebt.
Giet de gesmolten chocolade over de afgekoelde blondies en strijk glad. Lepel kleine hoopjes frambozenpuree over de chocolade en gebruik een satéprikker of mesje om er mooie strepen in te trekken. Dit hoeft niet perfect het speelse effect maakt het juist extra leuk.
Laat de topping opstijven in de koelkast (minstens 30-60 minuten) voordat je de blondies in stukken snijdt.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Blondies met frambozen
Serving Size
123 g
Amount per Serving
Calories
467
% Daily Value*
Fat
25
g
38
%
Carbohydrates
55
g
18
%
Sugar
36
g
40
%
Protein
5.8
g
12
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.