Go Back
+ servings
Frambozen blondies

Blondies met frambozen

Soms ontstaan de lekkerste combinaties gewoon spontaan in mijn keuken. Zo was ik laatst aan het experimenteren met een klassieker: de blondie.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 30 minutes
afkoeltijd: 30 minutes
Totaal: 40 minutes
Menugang: Dessert, taart
Keuken: Amerikaans
Zoekwoord: blondie, brownie, cake
Porties: 12 stukken

Benodigdheden

  • 1 ovenschaal 21x30

Ingrediënt
 

Voor de blondies

  • 200 g roomboter ongezouten
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 2 eieren maat M
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 125 g witte chocolade gehakt of druppels
  • 150-175 g verse frambozen van Beekers Berries

Voor de topping

  • 200 g witte chocolade
  • 50 ml slagroom
  • 75 g frambozen
  • 1-2 tl poedersuiker

Instructies

Blondies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed je ovenschaal van 21x30 cm met bakpapier.
  • Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en haal van het vuur zodra alles gesmolten is. Voeg de bastardsuiker toe en roer goed door. Laat het 5 minuutjes even afkoelelen en klop daarna de eieren er één voor één doorheen.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven de kom en spatel dit rustig door het mengsel. Voeg de gehakte witte chocolade toe en roer door.
  • Giet het beslag in de ovenschaal. Rol de frambozen eerst even door wat bloem, zodat ze niet naar de bodem zakken. Ik heb ze doormidden gesneden, zodat ze niet te ver boven het beslag uitsteken. Verdeel ze over het beslag en duw ze er lichtjes in, zodat ze deels zichtbaar blijven dat geeft straks zo’n mooi effect
  • Bak de blondies in 30 à 35 minuten. De bovenkant mag lichtbruin zijn, maar het midden nog nét een beetje wiebelen voor een smeuïge structuur. Laat volledig afkoelen in de vorm. LET OP! De ene oven gaat harder dan de ander dus hou de blondies goed in de gaten!

Topping

  • Doe de frambozen in een steelpannetje en verwarm ze zachtjes tot ze uit elkaar vallen. Druk het mengsel door een zeef om de pitjes te verwijderen. Roer wat poedersuiker erdoor en laat afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie. Roer de slagroom erdoor tot je een gladde ganache-achtige topping hebt.
  • Giet de gesmolten chocolade over de afgekoelde blondies en strijk glad. Lepel kleine hoopjes frambozenpuree over de chocolade en gebruik een satéprikker of mesje om er mooie strepen in te trekken. Dit hoeft niet perfect het speelse effect maakt het juist extra leuk.
  • Laat de topping opstijven in de koelkast (minstens 30-60 minuten) voordat je de blondies in stukken snijdt.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Blondies met frambozen
Serving Size
 
123 g
Amount per Serving
Calories
467
% Daily Value*
Fat
 
25
g
38
%
Carbohydrates
 
55
g
18
%
Sugar
 
36
g
40
%
Protein
 
5.8
g
12
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten