Go Back
+ servings
Blueberry crumble pie bars

Blueberry Crumble Pie Bars

Makkelijke en heerlijke Blueberry Crumble Pie Bars met een zoete vulling en een knapperige kruimellaag. Perfect voor ontbijt, dessert of een snelle snack!
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 45 minutes
Totaal: 1 hour
Menugang: Dessert, snacks
Keuken: Amerikaans
Zoekwoord: blauwe bessen, crumble bars, desserts, zoete snacks
Porties: 12

Ingrediënt
 

Voor de korst en crumble

  • 250 g bloem
  • 100 g suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 150 g koude boter in blokjes
  • 1 ei

Voor de blauwe bessenlaag

  • 400 g verse of diepvries blauwe bessen
  • 75 g suiker
  • 1 el maizena
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

Maak de korst en crumble

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm (20x20 cm) met bakpapier.
  • Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  • Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingers tot een kruimelig deeg.
  • Voeg het ei toe en meng tot het net samenkomt.
  • Druk de helft van het deeg stevig in de bakvorm – dit wordt je bodem. Bewaar de rest als topping.

Maak de blauwe bessenlaag

  • Meng de blauwe bessen met suiker, maizena, citroensap en vanille-extract.
  • Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem in de bakvorm.

Maak de crumble en bak af

  • Verkruimel de overgebleven deegstukjes over de bessenlaag.
  • Bak 35-40 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de bessen bubbelen.
  • Laat volledig afkoelen voordat je in repen snijdt.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Blueberry Crumble Pie Bars
Amount per Serving
Calories
250
% Daily Value*
Fat
 
10
g
15
%
Carbohydrates
 
35
g
12
%
Protein
 
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten