Doe het water en de boter in een steelpan met het zout. Breng dit aan de kook en zorg ervoor dat de boter helemaal gesmolten is.
Haal de pan van het vuur en voeg in één keer de gezeefde bloem toe. Roer met een houten lepel tot een gladde bal ontstaat die loskomt van de zijkanten van de pan.
Laat het deeg een paar minuten afkoelen.
Klop de eieren los in een kom. Voeg beetje bij beetje het ei toe aan het deeg, terwijl je mixt tot een glad en glanzend deeg ontstaat dat in een V-vorm van de lepel druipt.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe het soezendeeg in een spuitzak met een gladde, ronde spuitmond. Spuit ronde bolletjes op de bakplaat (ongeveer 5-6 cm doorsnede) met voldoende ruimte ertussen.
Druk eventuele scherpe puntjes op de soezen plat met een natte vinger.
Bak de soezen in het midden van de oven in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. Open de oven tijdens het bakken niet!
Zet de oven uit en laat de ovendeur op een kier staan. Laat de soezen nog 10-15 minuten in de langzaam afkoelende oven drogen.
Laat de soezen volledig afkoelen op een rooster.