Go Back
+ servings
brownietaart kookenbakrecepten.nl

brownietaart

Mijn dochters zijn groot fan van chocoladetaart. Toch vind ik een echte brownie vaak net iets te zwaar.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 30 minutes
afkoeltijd: 3 hours
Totaal: 40 minutes
Menugang: gebak
Keuken: nederlands
Zoekwoord: brownie, brownietaart
Porties: 12 punten

Benodigdheden

  • 1 springvorm 24cm
  • 1 mixer

Ingrediënt
 

Brownietaart

  • 200 g pure chocolade 64%
  • 150 g roomboter
  • 150 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 100 g bloem
  • 30 g cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Topping

  • 200 ml slagroom
  • 125 g mascarpone
  • 2 –3 el poedersuiker naar smaak
  • 300 g aardbeien gehalveerd

Instructies

Brownietaart

  • Verwarm de oven voor op 175 °C (boven- en onderwarmte). Vet een grote springvorm (24–26 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie of in korte stootjes in de magnetron. Laat iets afkoelen.
  • Klop de eieren met de suiker luchtig tot het mengsel licht en romig is.
  • Spatel het chocolademengsel er voorzichtig doorheen.
  • Zeef bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven het beslag en spatel dit rustig door.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak 30–35 minuten. De taart moet stevig zijn maar in het midden nog een klein beetje meegeven. Laat volledig afkoelen.

Topping

  • Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig.
  • Voeg de mascarpone toe en klop kort door tot een stevige crème.
  • Verdeel de topping over de afgekoelde brownietaart.
  • Garneer met de gehalveerde aardbeien.

Video

Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten