Go Back
+ servings
Burrata met Aardbeien

Burrata met Aardbeien, Balsamico en Pistache

Ken je dat gevoel dat je even iets bijzonders op tafel wil zetten zonder al te veel gedoe?
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 0 minutes
0 minutes
Totaal: 10 minutes
Menugang: bijgerecht, lunch
Keuken: italiaans
Zoekwoord: aardbeien, basamico, burrata, pistache, salade
Porties: 2 personen

Ingrediënt
 

  • 1 bol burrata liefst vers van de kaasboer of goede supermarkt
  • 150 g verse aardbeien
  • 1/2 rode ui
  • 1 el goede balsamico crème of ingekookte balsamicoazijn
  • 2 el ongezouten pistachenoten grof gehakt
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • Peper naar smaak
  • Optioneel: een snuf zeezout of citroenrasp

Instructies

  • Was en snijd de aardbeien en rode ui in partjes of plakjes.
  • Leg de burrata in het midden van een groot bord of schaal.
  • Verdeel de aardbeien eromheen en scheur de basilicumblaadjes erover.
  • Strooi de gehakte pistachenoten over het geheel.
  • Besprenkel met balsamico crème en breng op smaak met een beetje zwarte peper.
  • Serveer direct, het liefst op kamertemperatuur zodat de burrata lekker romig is.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten