Cake pops! Wat kan een feestje nog leuker maken dan een reeks verrukkelijke Cake Pops? Deze speelse en feestelijke lekkernijen combineren de romige zoetheid van cake met de vrolijke uitstraling van ijsjes. Of je nu oude cake wilt hergebruiken of een verse batch bakt, deze cake pops zijn een perfecte manier om creatief te zijn in de keuken en iedereen te verrassen met een heerlijke en decoratieve traktatie.!
Alternatief: Oude cake. Ik heb mijn resten 'Basbousa cake' gebruikt voor de inhoud van deze cake
Voor de Frosting:
100groomkaasop kamertemperatuur
50gboterop kamertemperatuur
200gpoedersuiker
1theelepel vanille-extract
Voor de Cakepops:
300gchocolade druppelswit, melk of puur, naar keuze
Cakepop stokjes
Versieringensprinkles, kokosrasp, gehakte noten, etc. HIER kun je leuke versieringen vinden.
Instructies
Bereiding van de Cake(Als je geen oude cake gebruikt):
Verwarm de oven voor op 180°C
Vet een cakevorm in en bestuif deze lichtjes met bloem.
Klop de boter en suiker in een grote kom tot een luchtig mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend na elke toevoeging.
Voeg het vanille-extract toe en meng goed.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dit beetje bij beetje toe aan het mengsel, meng tot een glad beslag.
Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en bak gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
Gebruik van Oude Cake:
Heb je een oude, droge cake die je niet wilt weggooien? Zelf heb ik mijn overgebleven 'Basbousa Cake' verkruimeld. Dit is een perfecte gelegenheid om deze te hergebruiken! Verkruimel de oude cake net zoals je dat met een vers gebakken cake zou doen en volg de rest van het recept.
Bereiding van de Frosting:
Klop de roomkaas en boter samen tot een glad mengsel.
Voeg het vanille-extract toe en meng goed.
Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe en meng tot een gladde frosting.
Maken van de Cakepops:
Verkruimel de afgekoelde cake (of gebruik je verkruimelde oude cake) in een grote kom tot fijne kruimels.
Voeg de frosting toe aan de cakekruimels en meng goed tot een stevig deeg.
Vorm kleine balletjes van het deeg, ongeveer ter grootte van een pingpong bal.
Plaats de cakeballetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze minstens 2 uur in de koelkast of 1 uur in de vriezer om stevig te worden.
Decoreren van de Cake pops:
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron, roer tot een glad mengsel.
Haal de cakeballetjes uit de koelkast of vriezer.
Doop elk cakepop stokje eerst in de gesmolten chocolade en steek het dan in een cakeballetje. Dit helpt de cakepop stevig op het stokje te blijven.
Laat de chocolade hard worden, ongeveer 5-10 minuten.
Doop de cakepops in de gesmolten chocolade tot ze volledig bedekt zijn. Laat overtollige chocolade afdruipen.
Versier de cakepops met sprinkles, kokosrasp, gehakte noten of andere decoraties naar keuze.
Zet de cakepops rechtop in een stuk piepschuim of een speciale cakepop-standaard om ze volledig te laten uitharden.
Tips
Silicone vormen: Bekijk HIER de silicone vormen die je hiervoor kunt gebruiken, dat maakt het wél een stukje makkelijker!