Go Back
+ servings
chai latte meringue koekjes

Chai Latte Meringue koekjes recept

Meringue Koekjes zonder Suiker? En Fan van Chai Latte?
Ja, dat kan! Deze luchtige, suikervrije meringue koekjes zijn net zo lekker als de klassieke versie, maar met een heerlijke chai latte smaak. Dankzij de chai latte mix krijgen deze meringue koekjes een verrassend warm aroma en een heerlijke smaak. In dit recept deel ik hoe je deze gezondere, suikervrije lekkernij maakt, zonder in te boeten op smaak! Perfect voor een koude winterdag.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 2 hours
10: 5 minutes
Totaal: 2 hours 24 minutes
Menugang: koekje
Keuken: frans
Zoekwoord: Chai latte, kransje, Meringue
Porties: 24 koekjes

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 4 eiwitten kamertemperatuur
  • 200 gram erythritol of een andere suikervervanger naar keuze suikervrij
  • 1 theelepel chai latte kruidenmix van Green Gypsy Spices
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel witte wijnazijn of citroensap
  • Snufje zout

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 90°C en bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmat.
  • Zorg ervoor dat je kom en mixer goed vetvrij zijn. Klop de eiwitten op middelhoge snelheid tot er zachte pieken ontstaan. Voeg dan een snufje zout toe en blijf kloppen tot het mengsel luchtig en wit is.
  • Voeg de erythritol (of een andere suikervervanger) beetje bij beetje toe terwijl je blijft kloppen. Het mengsel moet glanzend zijn en stijve pieken vormen.
  • Voeg de chai latte mix, vanille-extract en witte wijnazijn (of citroensap) toe en meng alles goed door. De azijn zorgt ervoor dat de meringue mooi opstijft.
  • Gebruik een lepel of spuitzak om kleine hoopjes meringue op de bakplaat te maken. Zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen, omdat ze wat kunnen uitzetten tijdens het bakken.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de meringues gedurende 1,5 tot 2 uur. Ze moeten volledig droog en knapperig zijn. Als je ze liever iets zachter hebt, kun je de baktijd iets verkorten.
  • Zet de oven uit en laat de meringues helemaal afkoelen in de oven met de deur op een kier. Dit helpt om ze nog droger en knapperiger te maken.
  • Vul ze met een heerlijke Zwitsere room of banketbakkersroom, het recept daarvan vind je hier.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten