Verwarm je oven voor op 90°C en bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmat.
Zorg ervoor dat je kom en mixer goed vetvrij zijn. Klop de eiwitten op middelhoge snelheid tot er zachte pieken ontstaan. Voeg dan een snufje zout toe en blijf kloppen tot het mengsel luchtig en wit is.
Voeg de erythritol (of een andere suikervervanger) beetje bij beetje toe terwijl je blijft kloppen. Het mengsel moet glanzend zijn en stijve pieken vormen.
Voeg de chai latte mix, vanille-extract en witte wijnazijn (of citroensap) toe en meng alles goed door. De azijn zorgt ervoor dat de meringue mooi opstijft.
Gebruik een lepel of spuitzak om kleine hoopjes meringue op de bakplaat te maken. Zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen, omdat ze wat kunnen uitzetten tijdens het bakken.
Zet de bakplaat in de oven en bak de meringues gedurende 1,5 tot 2 uur. Ze moeten volledig droog en knapperig zijn. Als je ze liever iets zachter hebt, kun je de baktijd iets verkorten.
Zet de oven uit en laat de meringues helemaal afkoelen in de oven met de deur op een kier. Dit helpt om ze nog droger en knapperiger te maken.
Vul ze met een heerlijke Zwitsere room of banketbakkersroom, het recept daarvan vind je hier.