Go Back
+ servings
chai latte

Chai latte Mochi

In de wereld van desserts is mochi een ware smaakexplosie. Combineer dit met de warme, kruidige tonen van chai latte, en je hebt een dessert dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook indruk maakt op iedereen die het proeft. In deze blogpost leer je hoe je deze unieke Chai Latte Mochi kunt maken en ontdek je hoe je jouw creatie perfect krijgt.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 2 minutes
3: 20 minutes
Totaal: 30 minutes
Menugang: Dessert
Keuken: Japans
Zoekwoord: Chai latte, Mochi
Porties: 12

Benodigdheden

  • 1 steelpan
  • 1 hittebestendige schaal

Ingrediënt
 

  • 200 gram kleefrijstmeel
  • 150 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepels Chai tea mix van Gypsy spices voor 300 ml Chai latte
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Maizena of aardappelzetmeel voor het bestuiven
  • 150 gram slagroom opgeklopt
  • 1 eetlepel honing of maple syrup
  • 1 theelepel chai-kruidenmix

Instructies

  • Verwarm de melk samen met de suiker en de Chai tea mix in een pannetje. Laat het niet koken.
  • Meng het kleefrijstmeel, suiker, en vanille-extract in een hittebestendige kom.
  • Voeg langzaam de warme chai latte toe terwijl je roert tot er een glad beslag ontstaat.
  • Dek de kom losjes af en verwarm het beslag 2-3 minuten op hoog vermogen. Roer halverwege door.
  • Bestuif een schoon werkblad royaal met maizena.
  • Schep de hete mochi op het werkblad (voorzichtig, het is heet!). Bestuif ook de bovenkant met maizena.
  • Rol uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik en laat even afkoelen.
  • Meng de opgeklopte slagroom met honing en chai-kruidenmix.
  • Voeg de macarpone toe als de slagroom bijna stijf is.
  • Snijd de mochi in vierkante of ronde stukken.
  • Voeg een theelepel van de vulling toe in het midden en vouw de randen omhoog om een bal te vormen.
  • Laat ze volledig afkoelen en serveer met een warme kop chai latte. Bewaar ze maximaal twee dagen in een luchtdichte doos.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten