Meng de bloem, kaneel, anijszaad, venkelzaad, bakpoeder, saffraan, gist en gemalen sesamzaadjes in een kom.
Voeg de gesmolten roomboter, olijfolie, oranjebloesemwater, eieren en azijn toe en meng goed.
Voeg beetje bij beetje het lauwwarme water toe en kneed tot een soepel deeg.
Laat het deeg minimaal 1 uur rusten onder een vochtige doek zodat de gist zijn werk kan doen.
Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd het in rechthoeken. Vouw ze tot de kenmerkende chebekia-vorm.
Verhit de zonnebloemolie en frituur de koekjes tot ze goudbruin zijn.
Laat ze kort uitlekken op keukenpapier en dompel ze dan direct in warme honing.
Bestrooi met extra geroosterde sesamzaadjes en laat ze afkoelen.
Meng de bloem, kaneel, anijszaad, venkelzaad, bakpoeder, saffraan, gist en gemalen sesamzaadjes in een kom.
Voeg de gesmolten roomboter, olijfolie, oranjebloesemwater, eieren en azijn toe en meng goed.
Voeg beetje bij beetje het lauwwarme water toe en kneed tot een soepel deeg.
Laat het deeg minimaal 1 uur rusten onder een vochtige doek zodat de gist zijn werk kan doen.
Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd het in rechthoeken. Vouw ze tot de kenmerkende chebekia-vorm. Bekijk de video hier.
Verhit de zonnebloemolie en frituur de koekjes tot ze goudbruin zijn.
Laat ze kort uitlekken op keukenpapier en dompel ze dan direct in warme honing. Laat ze even rusten in de honing tot de volgende lading klaar is.
Haal met een spatel ze uit de honing en zorg ervoor dat je ze in een vergiet legt met een pannetje eronder zodat de overtollige honing eraf kan lopen.
Bestrooi met extra geroosterde sesamzaadjes en laat ze afkoelen.