Go Back
+ servings
chebekia

Chebekia honingkoekje

Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 5 minutes
Rusttijd deeg: 1 hour
Totaal: 1 hour 15 minutes
Menugang: koekje
Keuken: marokkaans
Zoekwoord: chebekia, honingkoekje, ramadan
Porties: 80 koekjes

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 1 kg bloem
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl anijszaad fijngemalen
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 mespuntjes saffraan
  • 2 tl oranjebloesemwater
  • 200 g gesmolten roomboter
  • 2 eieren
  • 125 ml azijn
  • 2 el geroosterde en gemalen sesamzaadjes
  • 100 ml lauwwarm water
  • 1 zakje gedroogde gist 7 g
  • 1 kg honing
  • Extra geroosterde sesamzaadjes voor garnering
  • Zonnebloemolie om in te frituren
  • 1 kg bloem
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl anijszaad fijngemalen
  • 2 tl venkelzaad fijngemalen
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 mespuntjes saffraan
  • 175 ml oranjebloesemwater
  • 200 g gesmolten roomboter
  • 100 ml olijfolie
  • 2 eieren
  • 125 ml azijn
  • 2 el geroosterde en gemalen sesamzaadjes
  • 100 ml lauwwarm water
  • 1 zakje gedroogde gist 7 g
  • 1.5 kg honing
  • Extra geroosterde sesamzaadjes voor garnering
  • Zonnebloemolie om in te frituren

Instructies

  • Meng de bloem, kaneel, anijszaad, venkelzaad, bakpoeder, saffraan, gist en gemalen sesamzaadjes in een kom.
  • Voeg de gesmolten roomboter, olijfolie, oranjebloesemwater, eieren en azijn toe en meng goed.
  • Voeg beetje bij beetje het lauwwarme water toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg minimaal 1 uur rusten onder een vochtige doek zodat de gist zijn werk kan doen.
  • Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd het in rechthoeken. Vouw ze tot de kenmerkende chebekia-vorm.
  • Verhit de zonnebloemolie en frituur de koekjes tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze kort uitlekken op keukenpapier en dompel ze dan direct in warme honing.
  • Bestrooi met extra geroosterde sesamzaadjes en laat ze afkoelen.
  • Meng de bloem, kaneel, anijszaad, venkelzaad, bakpoeder, saffraan, gist en gemalen sesamzaadjes in een kom.
  • Voeg de gesmolten roomboter, olijfolie, oranjebloesemwater, eieren en azijn toe en meng goed.
  • Voeg beetje bij beetje het lauwwarme water toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg minimaal 1 uur rusten onder een vochtige doek zodat de gist zijn werk kan doen.
  • Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd het in rechthoeken. Vouw ze tot de kenmerkende chebekia-vorm. Bekijk de video hier.
  • Verhit de zonnebloemolie en frituur de koekjes tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze kort uitlekken op keukenpapier en dompel ze dan direct in warme honing. Laat ze even rusten in de honing tot de volgende lading klaar is.
  • Haal met een spatel ze uit de honing en zorg ervoor dat je ze in een vergiet legt met een pannetje eronder zodat de overtollige honing eraf kan lopen.
  • Bestrooi met extra geroosterde sesamzaadjes en laat ze afkoelen.

Video

Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten