Wil je een snel en gezond Aziatisch gerecht op tafel zetten? Probeer dan deze Chinese rijst met paksoi en kip! Het is een heerlijke, eenvoudige maaltijd die boordevol smaak zit. Deze variant op Chinese gebakken rijst combineert de knapperige paksoi met malse kip en een smaakvolle saus. Ideaal voor een doordeweekse avond.
Zoekwoord: chinees, chinese rijst, gebakken rijst, rijst
Porties: 4
Benodigdheden
1 rijstkoker
1 wokpan
Ingrediënt
200grambasmatirijst of jasmijnrijstgekookt en afgekoeld
250gramkipfiletin dunne plakjes of blokjes
1struik paksoigrof gesneden (stelen en bladeren gescheiden)
2lente-uitjesfijngesneden
1rode paprikain blokjes
2teentjes knoflookfijngehakt
1eetlepel plantaardige olie
2eetlepels sojasaus
1eetlepel oestersaus
1theelepel sesamolie
Zout en peper naar smaak
Optioneel: een snufje chilivlokken voor wat extra pit
Instructies
Verhit de olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze tot hij gaar en goudbruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Voeg de knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui toe aan dezelfde pan en bak tot ze geurig zijn.
Doe de rode paprika en de paksoi-stelen in de pan en roerbak tot de groenten zacht beginnen te worden.
Voeg de kip weer toe aan de pan, samen met de sojasaus, oestersaus en optioneel een theelepel sesamolie. Roer alles goed door elkaar en bak kort.
Voeg de gekookte, afgekoelde rijst toe en roerbak op hoog vuur tot alles goed gemengd is. Voeg als laatste de paksoibladeren toe en bak nog kort tot ze net geslonken zijn.
Serveer de Chinese rijst direct en garneer eventueel met het groene gedeelte van de lente-ui en een snufje chilivlokken voor extra smaak.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Chinese Rijst met Paksoi en Kip
Amount per Serving
Calories
650
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.