Als foodblogger én moeder ben ik altijd op zoek naar snacks die niet alleen lekker zijn, maar ook een beetje verantwoord. Chocolade dadels zijn bij ons thuis echt een hit! Ze zijn supermakkelijk te maken, zien er prachtig uit, en bevatten ook nog eens goede voedingsstoffen. Bovendien zijn ze ideaal als traktatie na schooltijd of als iets lekkers bij de koffie.
Zoekwoord: Chocolade dadels, no bake, No-bake koekjes
Porties: 20
Ingrediënt
20-25Mejoul dadelsontpit
200gmelkchocolade
200gwitte chocolade
Walnotenpecannoten en pistachenoten (voor de vulling)
Instructies
Verwijder de pitten uit de dadels en leg ze op een bord klaar.
Vul de dadels met walnoten, pecannoten of pistachenoten. Gebruik een variatie voor een leuke twist.
Smelt de melkchocolade en witte chocolade apart au bain-marie of in de magnetron (in korte intervallen van 15 seconden).
Doop elke gevulde dadel in de melkchocolade en leg ze op een bakpapier om uit te harden.
Gebruik een lepeltje om witte chocolade over de melkchocolade te drizzle-en. Maak eventueel een marmer effect door met een satéprikker door de chocolade te gaan.
Laat de chocolade volledig uitharden. Dit kan op kamertemperatuur of in de koelkast.