Go Back
+ servings
chocolade dadels

Chocolade Dadels gezonde No-bake koekjes

Als foodblogger én moeder ben ik altijd op zoek naar snacks die niet alleen lekker zijn, maar ook een beetje verantwoord. Chocolade dadels zijn bij ons thuis echt een hit! Ze zijn supermakkelijk te maken, zien er prachtig uit, en bevatten ook nog eens goede voedingsstoffen. Bovendien zijn ze ideaal als traktatie na schooltijd of als iets lekkers bij de koffie.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 5 minutes
Decoreertijd: 10 minutes
Totaal: 20 minutes
Menugang: chocolade, koekje
Keuken: nederlands
Zoekwoord: Chocolade dadels, no bake, No-bake koekjes
Porties: 20

Ingrediënt
 

  • 20-25 Mejoul dadels ontpit
  • 200 g melkchocolade
  • 200 g witte chocolade
  • Walnoten pecannoten en pistachenoten (voor de vulling)

Instructies

  • Verwijder de pitten uit de dadels en leg ze op een bord klaar.
  • Vul de dadels met walnoten, pecannoten of pistachenoten. Gebruik een variatie voor een leuke twist.
  • Smelt de melkchocolade en witte chocolade apart au bain-marie of in de magnetron (in korte intervallen van 15 seconden).
  • Doop elke gevulde dadel in de melkchocolade en leg ze op een bakpapier om uit te harden.
  • Gebruik een lepeltje om witte chocolade over de melkchocolade te drizzle-en. Maak eventueel een marmer effect door met een satéprikker door de chocolade te gaan.
  • Laat de chocolade volledig uitharden. Dit kan op kamertemperatuur of in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten