Go Back
Chocolade Fudge – een makkelijk recept voor de lekkerste fudge kookenbakrecepten.nl

Chocolade Fudge

Fudge maken klinkt misschien ingewikkeld, maar geloof me: dit makkelijk recept voor chocolade fudge lukt echt iedereen.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 5 minutes
Opstijven: 3 hours
Totaal: 15 minutes
Menugang: chocolate, koekje
Keuken: Amerikaans
Zoekwoord: chocolade, fudge, karamel

Benodigdheden

  • 1 bakblik 20x30

Ingrediënt
 

  • 600 g melkchocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk 397 g
  • Snuf zout
  • Eventueel toppings zoals Oreo-stukjes pistachenoten of grof zeezout
  • 2 el roomboter

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain-marie of in korte intervallen in de magnetron. Roer tot alles mooi egaal is.
  • Voeg de roomboter en de gecondenseerde melk toe en roer goed door tot een glad mengsel. Voeg eventueel een snufje zout toe voor extra smaak.
  • Stort de fudge in een met bakpapier bekleed blik (30×20 cm) en strijk de bovenkant glad.
  • Top af met wat je lekker vindt denk aan verkruimelde Oreo’s of fijngehakte pistache.
  • Laat opstijven in de koelkast, minimaal 3 uur.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten