Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee taartvormen van 20 cm in en bekleed de bodems met bakpapier.
Smelt de 200 g pure chocolade en de boter samen au bain-marie of in de magnetron. Laat het mengsel iets afkoelen.
Klop in een grote kom de eieren, suiker, vanille-extract en een snufje zout tot een luchtig mengsel (ongeveer 5-7 minuten).
Voeg het gesmolten chocolade-botermengsel toe aan het eimengsel en meng goed. Als je extra structuur wilt, voeg dan de bloem toe en meng tot een glad beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee taartvormen. Bak ze ongeveer 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de taarten volledig afkoelen in de vormen.
Terwijl de taarten afkoelen, verwarm de slagroom in een pannetje tot het bijna kookt. Haal van het vuur en voeg de 200 g pure chocolade toe. Roer goed tot het mengsel glad is. Voeg de boter toe voor extra glans en roer opnieuw.
Haal de afgekoelde taarten uit de vormen en verwijder het bakpapier.
Plaats de eerste laag op een serveerschaal en smeer een laag ganache op de bovenkant. Plaats de tweede laag erop en giet de resterende ganache over de bovenkant en de zijkanten.
Laat de ganache opstijven voordat je de taart in stukken snijdt. Serveer met een toef slagroom of vers fruit.