Go Back
+ servings
chocolade ganache taart

Chocolade ganache taart

Als echte chocoholic ben ik al snel blij met een chocolade taart, maar een chocolade ganache taart? Dat is pas echt genieten! De combinatie van een luchtige chocoladetaart en een zachte ganache maakt dit dessert helemaal speciaal. Deze chocolade ganache taart is perfect voor elke feestelijke gelegenheid. Met zijn rijke smaak en mooie uitstraling zal deze taart zeker indruk maken op jouw gasten. Met deze taart maakt elk moment bijzonder. Volg dit eenvoudige recept en verras je vrienden en familie met een heerlijke traktatie waar ze nog lang over zullen napraten!
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 40 minutes
1 uur: 20 minutes
Totaal: 2 hours 20 minutes
Menugang: gebak, taart
Keuken: frans
Zoekwoord: chocolade, chocolade taart, taart
Porties: 10 personen

Benodigdheden

  • 1 mixer
  • 2 bakvormen

Ingrediënt
 

  • 200 g pure chocolade minimaal 70% cacao
  • 150 g suiker
  • 100 g ongezouten boter
  • 4 grote eieren
  • 1 snufje zout
  • 1,5 tl vanille-extract
  • 50 g bloem
  • Voor de Ganache:
  • 200 g pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 1 el boter voor extra glans

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee taartvormen van 20 cm in en bekleed de bodems met bakpapier.
  • Smelt de 200 g pure chocolade en de boter samen au bain-marie of in de magnetron. Laat het mengsel iets afkoelen.
  • Klop in een grote kom de eieren, suiker, vanille-extract en een snufje zout tot een luchtig mengsel (ongeveer 5-7 minuten).
  • Voeg het gesmolten chocolade-botermengsel toe aan het eimengsel en meng goed. Als je extra structuur wilt, voeg dan de bloem toe en meng tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee taartvormen. Bak ze ongeveer 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de taarten volledig afkoelen in de vormen.
  • Terwijl de taarten afkoelen, verwarm de slagroom in een pannetje tot het bijna kookt. Haal van het vuur en voeg de 200 g pure chocolade toe. Roer goed tot het mengsel glad is. Voeg de boter toe voor extra glans en roer opnieuw.
  • Haal de afgekoelde taarten uit de vormen en verwijder het bakpapier.
  • Plaats de eerste laag op een serveerschaal en smeer een laag ganache op de bovenkant. Plaats de tweede laag erop en giet de resterende ganache over de bovenkant en de zijkanten.
  • Laat de ganache opstijven voordat je de taart in stukken snijdt. Serveer met een toef slagroom of vers fruit.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Chocolade ganache taart
Amount per Serving
Calories
468
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten