Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Chocoladetaart met pure ganache en frambozen, luchtig en luxe
Luchtige pure chocoladetaart met ganache en frambozen. Ideaal als je eiwitten over hebt, makkelijk, smeuïg en onweerstaanbaar lekker!
5
from
2
votes
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
20
minutes
minutes
Kooktijd:
50
minutes
minutes
afkoeltijd:
1
hour
hour
Totaal:
2
hours
hours
10
minutes
minutes
Menugang:
taart
Keuken:
europees
Zoekwoord:
chocolade taart, framboos, ganache
Porties:
12
Punten
Ingrediënt
1x
2x
3x
Voor de chocoladetaart
6
eiwitten
op kamertemperatuur
3
eidooiers
180
g
kristalsuiker
1
zakje vanillesuiker
150
g
bloem
40
g
cacaopoeder
ongezoet
1
tl bakpoeder
Snuf zout
100
ml
zonnebloemolie
of gesmolten boter
100
ml
volle melk
kamertemperatuur
100
g
pure chocolade
gesmolten en afgekoeld
Voor de ganache
300
g
pure chocolade
300
ml
slagroom
Voor de topping
125
–250 g verse frambozen
Eventueel wat poedersuiker of geschaafde chocolade
Instructies
Voor de chocoladetaart
Verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte).
Klop de eiwitten met een snuf zout tot zachte pieken. Voeg langzaam 100 g suiker toe en klop tot een stevig, glanzend schuim.
Klop in een andere kom de eidooiers met de resterende suiker en vanillesuiker tot bleek en luchtig.
Voeg de gesmolten pure chocolade, olie en melk toe aan het dooiermengsel. Meng goed.
Zeef de bloem, cacao en bakpoeder en spatel dit rustig door het mengsel.
Spatel vervolgens in 3 delen het eiwitschuim erdoorheen. Zo blijft je beslag luchtig.
Verdeel over twee ingevette vormen van 20 cm (of bak na elkaar).
Bak de lagen 25–30 minuten, tot een prikker er schoon uitkomt.
Voor de ganache
Verwarm de slagroom tot net tegen de kook aan.
Giet over de fijngehakte pure chocolade. Laat 2 minuten staan.
Roer tot een gladde, glanzende ganache.
Laat 20–30 minuten opstijven tot smeerbaar.
Video
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten