Go Back
+ servings
Chocoladetaart met pure ganache en frambozen – luchtig en luxe kookenbakrecepten.nl

Chocoladetaart met pure ganache en frambozen, luchtig en luxe

Luchtige pure chocoladetaart met ganache en frambozen. Ideaal als je eiwitten over hebt, makkelijk, smeuïg en onweerstaanbaar lekker!
5 from 2 votes
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 50 minutes
afkoeltijd: 1 hour
Totaal: 2 hours 10 minutes
Menugang: taart
Keuken: europees
Zoekwoord: chocolade taart, framboos, ganache
Porties: 12 Punten

Ingrediënt
 

Voor de chocoladetaart

  • 6 eiwitten op kamertemperatuur
  • 3 eidooiers
  • 180 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g bloem
  • 40 g cacaopoeder ongezoet
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 100 ml zonnebloemolie of gesmolten boter
  • 100 ml volle melk kamertemperatuur
  • 100 g pure chocolade gesmolten en afgekoeld

Voor de ganache

  • 300 g pure chocolade
  • 300 ml slagroom

Voor de topping

  • 125 –250 g verse frambozen
  • Eventueel wat poedersuiker of geschaafde chocolade

Instructies

Voor de chocoladetaart

  • Verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte).
  • Klop de eiwitten met een snuf zout tot zachte pieken. Voeg langzaam 100 g suiker toe en klop tot een stevig, glanzend schuim.
  • Klop in een andere kom de eidooiers met de resterende suiker en vanillesuiker tot bleek en luchtig.
  • Voeg de gesmolten pure chocolade, olie en melk toe aan het dooiermengsel. Meng goed.
  • Zeef de bloem, cacao en bakpoeder en spatel dit rustig door het mengsel.
  • Spatel vervolgens in 3 delen het eiwitschuim erdoorheen. Zo blijft je beslag luchtig.
  • Verdeel over twee ingevette vormen van 20 cm (of bak na elkaar).
  • Bak de lagen 25–30 minuten, tot een prikker er schoon uitkomt.

Voor de ganache

  • Verwarm de slagroom tot net tegen de kook aan.
  • Giet over de fijngehakte pure chocolade. Laat 2 minuten staan.
  • Roer tot een gladde, glanzende ganache.
  • Laat 20–30 minuten opstijven tot smeerbaar.

Video

Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten