Go Back
+ servings
courgettesoep recept

Courgettesoep Recept

Een heerlijke, snelle en gezonde courgettesoep die perfect is als lunch, diner of voorgerecht. Dit recept is makkelijk te maken, romig zonder room (dankzij een aardappel!) en zit boordevol smaak.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totaal: 30 minutes
Menugang: dinner, lunch
Keuken: nederlands
Zoekwoord: courgettesoep, gezonde maaltijd
Porties: 4

Ingrediënt
 

  • 2 courgettes in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 aardappel geschild en in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een scheutje room verse basilicum of Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  • Voeg de courgette en aardappel toe. Roer goed door en bak een paar minuten mee.
  • Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een glad geheel.
  • Breng op smaak met zout, peper en voeg optioneel een scheutje room toe. Garneer met verse basilicum of Parmezaanse kaas.

Tips

  • Geen aardappel? Gebruik een handvol cashewnoten voor een zijdezachte textuur.
  • Meer smaak? Rooster de courgettes vooraf in de oven met wat olijfolie en tijm.
  • Eten over? Bewaar de soep in luchtdichte bakjes in de koelkast tot 3 dagen. Of, vries het in en je hebt een kant-en-klare maaltijd voor drukke dagen.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Courgettesoep Recept
Amount per Serving
Calories
150
% Daily Value*
Fat
 
9
g
14
%
Carbohydrates
 
10
g
3
%
Protein
 
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten