Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Courgettesoep Recept
Een heerlijke, snelle en gezonde courgettesoep die perfect is als lunch, diner of voorgerecht. Dit recept is makkelijk te maken, romig zonder room (dankzij een aardappel!) en zit boordevol smaak.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
20
minutes
minutes
Totaal:
30
minutes
minutes
Menugang:
dinner, lunch
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
courgettesoep, gezonde maaltijd
Porties:
4
Ingrediënt
1x
2x
3x
2
courgettes
in blokjes gesneden
1
ui
fijngehakt
2
teentjes knoflook
fijngehakt
750
ml
groentebouillon
1
aardappel
geschild en in stukjes
2
eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Optioneel: een scheutje room
verse basilicum of Parmezaanse kaas
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de courgette en aardappel toe. Roer goed door en bak een paar minuten mee.
Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een glad geheel.
Breng op smaak met zout, peper en voeg optioneel een scheutje room toe. Garneer met verse basilicum of Parmezaanse kaas.
Tips
Geen aardappel?
Gebruik een handvol cashewnoten voor een zijdezachte textuur.
Meer smaak?
Rooster de courgettes vooraf in de oven met wat olijfolie en tijm.
Eten over?
Bewaar de soep in luchtdichte bakjes in de koelkast tot 3 dagen. Of, vries het in en je hebt een kant-en-klare maaltijd voor drukke dagen.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Courgettesoep Recept
Amount per Serving
Calories
150
% Daily Value*
Fat
9
g
14
%
Carbohydrates
10
g
3
%
Protein
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten