Go Back
+ servings
crispy cannoli recept

Crispy Cannoli Recept

Stap binnen in de wereld van Italiaanse zoetigheden met deze verrukkelijke cannoli! Dit klassieke dessert, gevuld met een luchtige mascarpone-vulling en een vleugje sinaasappelrasp, is perfect voor elke gelegenheid
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Rusttijd: 15 minutes
Totaal: 1 hour 45 minutes
Menugang: Dessert
Keuken: italiaans
Zoekwoord: cannoli
Porties: 8

Benodigdheden

  • 1 mixer of keukenmachine

Ingrediënt
 

  • 200 gram bloem
  • 25 gram roomboter koud, in blokjes
  • 2 eidooiers
  • 25 gram suiker
  • 60 ml azijn
  • Snufje zout
  • Olie om in te frituren
  • Voor de vulling:
  • 250 gram mascarpone
  • 1 sinaasappel fijn geraspte schil
  • 1 vanillepeul zaadjes eruit geschraapt
  • 50 gram poedersuiker of naar smaak

Instructies

  • Meng de bloem, suiker en een snufje zout in een kom. Voeg de koude roomboter toe en wrijf deze met je vingers door de bloem tot er een kruimelig mengsel ontstaat.
  • Maak een kuiltje in het midden en voeg de eidooiers en de azijn toe. Kneed het tot een samenhangend deeg. Voeg meer vloeistof toe als het deeg te droog is. Het deeg moet soepel zijn, maar niet plakkerig.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg dun uit (ongeveer 2-3 mm) en snijd het in cirkels van ongeveer 10 cm. Wikkel de deegcirkels om de cannolivormpjes. Zorg ervoor dat de randen goed vastzitten door ze lichtjes met het eiwit te bevochtigen.
  • Verhit de olie in een pan tot ongeveer 180°C. Frituur de deegrollen goudbruin en knapperig in ongeveer 2-3 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier en verwijder voorzichtig de vormpjes terwijl het deeg nog warm is.
  • Snijd de vanillepeul doormidden en schraap de vanillezaadjes er uit. (TIP! de lege stokjes kun je een pot met suiker stoppen zodat je je eigen vanillesuiker maakt!)
  • Doe de mascarpone in een kom en voeg de poedersuiker, sinaasappelrasp en vanillezaadjes toe. Meng alles goed door elkaar tot een gladde, romige vulling.
  • Schep de mascarponevulling in een spuitzak en vul de afgekoelde cannolibuizen.
  • Bestuif de gevulde cannoli met poedersuiker voor een feestelijke uitstraling en serveer direct.

Tips

 
Je kunt de cannoli het beste direct na het vullen versieren. Op dat moment zijn ze nog lekker knapperig en de vulling is vers. Hier zijn een paar tips voor het versieren:
Chocolade of pistachenoten: Nadat je de cannoli hebt gevuld, kun je de uiteinden van de vulling in fijngehakte chocolade, pistachenoten of andere toppings dopen.
Poedersuiker: Bestuif ze net voor het serveren met poedersuiker. Dit geeft een mooie finishing touch en voorkomt dat de suiker te snel smelt op de vulling.
Door de cannoli op het laatste moment te versieren, blijft de buitenkant knapperig en ziet alles er fris en aantrekkelijk uit!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten