Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
De lekkerste guacamole maken
Wil je een dip die altijd goed is?
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
5
minutes
minutes
Kooktijd:
0
minutes
minutes
0
minutes
minutes
Totaal:
5
minutes
minutes
Menugang:
dip
Keuken:
mexicaans
Zoekwoord:
dipsaus, guacamole, mexicaans ontbijt
Ingrediënt
1x
2x
3x
2
rijpe avocado’s
1
kleine rode ui
fijn gesnipperd
1
teentje knoflook
geperst
1
tomaat
zonder zaadjes en fijn gesneden
Sap van ½ limoen
of citroen
Klein handje verse koriander
optioneel
Snufje zout
Snufje zwarte peper
Klein mespuntje chilipoeder of verse chili
naar smaak
Instructies
Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in een kom.
Prak het grof met een vork, ik hou van een beetje structuur, maar wil je het gladder, gebruik dan een stamper.
Voeg de rode ui, knoflook, tomaat en limoensap toe.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel chili of koriander.
Meng goed en proef even, soms maakt een extra kneepje limoen het nét perfect.
Serveer direct of bewaar maximaal één dag in de koelkast met de pit erin (zo blijft hij langer mooi groen).
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten