Go Back
De lekkerste guacamole maken kookenbakrecepten.nl

De lekkerste guacamole maken

Wil je een dip die altijd goed is?
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 0 minutes
0 minutes
Totaal: 5 minutes
Menugang: dip
Keuken: mexicaans
Zoekwoord: dipsaus, guacamole, mexicaans ontbijt

Ingrediënt
 

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 kleine rode ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 tomaat zonder zaadjes en fijn gesneden
  • Sap van ½ limoen of citroen
  • Klein handje verse koriander optioneel
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper
  • Klein mespuntje chilipoeder of verse chili naar smaak

Instructies

  • Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in een kom.
  • Prak het grof met een vork, ik hou van een beetje structuur, maar wil je het gladder, gebruik dan een stamper.
  • Voeg de rode ui, knoflook, tomaat en limoensap toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventueel chili of koriander.
  • Meng goed en proef even, soms maakt een extra kneepje limoen het nét perfect.
  • Serveer direct of bewaar maximaal één dag in de koelkast met de pit erin (zo blijft hij langer mooi groen).
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten