Go Back
+ servings

De magie van Pasta Pesto: Een culinaire reis naar Ligurië

Een groet aan al mijn culinaire avonturiers! Vandaag neem ik jullie mee op een gastronomische reis naar de prachtige kustregio Ligurië in Noord-Italië, waar we de geheimen zullen ontrafelen van een van de meest geliefde pastagerechten ter wereld: Pasta Pesto.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Totaal: 30 minutes
Menugang: Main Course
Keuken: Italian
Zoekwoord: pasta, pesto
Porties: 4

Benodigdheden

  • 1 pan
  • 1 vijzel

Ingrediënt
 

Voor de Pesto

  • 200 gram verse basilicumblaadjes steeltjes verwijderd
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram pecorino Romano kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voor de Pasta

  • 400 gram pasta bijv. penne, fusili of linguine

Instructies

De Pesto Maken

  • Stap 1: Begin met het wassen en drogen van de basilicumblaadjes. Verwijder de steeltjes en leg de blaadjes apart.
  • Stap 2: Doe de Parmezaanse kaas, pecorino kaas, pijnboompitten, knoflook en een snufje zout in een vijzel of keukenmachine. Maal tot een grof mengsel.
  • Stap 3: Voeg de basilicumblaadjes toe en maal verder tot een gladde, romige pesto.
  • Stap 4: Voeg geleidelijk de olijfolie toe terwijl je blijft malen, totdat de pesto de gewenste consistentie heeft. Breng op smaak met zout en peper.

De Pasta Koken

  • Stap 5: Breng een grote pan met water aan de kook en voeg zout toe.
  • Stap 6: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking totdat deze al dente is.

De Pasta en Pesto Samenvoegen

  • Stap 7: Giet de pasta af en doe deze terug in de pan.
  • Stap 8: Voeg de pesto toe en meng goed door elkaar totdat alle pasta bedekt is met de groene saus.

Tips

  1. Serveer de pasta over vier borden. Garneer met extra geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten