Go Back

Dubai Chocolade pistache koekjes

Ontdek de luxe en verfijning van de "Dubai Delight Koekjes", een traktatie die de weelderige smaken van het Midden-Oosten naar jouw keuken brengt. Deze heerlijke no-bake koekjes combineren romige melkchocolade, verrukkelijke witte chocolade ganache, fluweelzachte vanille banketbakkersroom en knapperige gemalen pistache voor een ultieme smaakervaring.
Voorbereiding: 30 minutes
Kooktijd: 5 minutes
30: 5 minutes
Totaal: 1 hour 10 minutes
Menugang: chocolate, Snack
Keuken: dubai
Zoekwoord: chocolade, dubai

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 200 g melkchocolade
  • 100 g ongezouten boter
  • 150 g suiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 200 g koekjes bijv. digestive biscuits, fijngemalen
  • 100 g gemalen pistachenoten
  • 200 g witte chocolade fijngehakt
  • 100 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 1 vanillestokje of 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 20 g maïzena
  • 20 g boter

Instructies

  • Smelt de melkchocolade en boter samen in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie) of in de magnetron met tussenpozen van 30 seconden, goed roerend.
  • Met een kwastje met gesmolten chocolade smeer je de mallen in, zorg ervoor dat er een goede laag chocolade in zit overal vooral de randjes. (gebruik ongeveer 3/4 van de chocolade hiervoor.
  • (Om de vanille room te maken verwijs ik je naar mijn recept van vanille banketbakkersroom)
  • Verhit de slagroom in een kleine pan op middelhoog vuur tot het bijna kookt.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de fijngehakte witte chocolade toe.
  • Roer tot de chocolade volledig is gesmolten en het mengsel glad is.
  • Voeg de suiker en vanille-extract toe aan de ganache en roer goed door.
  • Voeg de fijngemalen koekjes, vanille banketbakkersroom en gemalen pistachenoten toe en meng tot alles goed is gemengd
  • Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur en zet het dan in de koelkast om verder te laten opstijven.
  • Schep kleine hoopjes van het koekjesmengsel in de mallen en druk ze een beetje aan.
  • Zet voor 15 min weer even terug in de koelkast.
  • Vervolgens giet je de overige chocolade over de koekjes vulling zodat je een bonbon krijgt.
  • Zet weer 30 min in de koelkast en haal ze er daarna voorzichtig uit de mal.

Tips

Geniet van deze heerlijke no-bake melkchocolade koekjes met een romige witte chocolade ganache, vanille banketbakkersroom en een knapperige bite van gemalen pistache!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten