Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Een smaakvol ketorecept: romige toscaanse garnalen
De Romige Toscaanse
Garnalen
zijn een gerecht dat je niet mag missen, vooral als je op zoek bent naar een smaakvol en keto-vriendelijk recept.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
10
minutes
minutes
Totaal:
20
minutes
minutes
Menugang:
hoofdgerecht
Keuken:
italiaans
Zoekwoord:
garnalen recept, italiaans gerecht, keto, ketorecept, koolhydraatarm
Porties:
2
Ingrediënt
1x
2x
3x
1
eetlepel boter of olijfolie
6
teentjes knoflook
fijngehakt
400
gram
garnalen
rauw en gepeld
1
ui
fijngesneden
100
ml
droge witte wijn
75
gram
zongedroogde tomaten
3-4
handen verse spinazie
200
ml
room naar keuze
100
gram
Parmezaanse kaas
geraspt
Italiaanse kruiden naar smaak
Verse peterselie of basilicum
Zout en pepe
Instructies
Verhit de boter of olie in een ruime pan en fruit de knoflook zachtjes aan (1 minuut).
Voeg de garnalen toe en bak ze tot ze mooi roze kleuren (2-3 minuten). Haal de garnalen uit de pan en zet apart.
Voeg wat extra boter/olie toe en bak de ui glazig (3-4 minuten).
Blus af met witte wijn en laat dit licht inkoken.
Maak de saus: voeg room, zongedroogde tomaten, spinazie en Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
Doe de garnalen terug in de pan en verwarm even mee. Garneer met verse kruiden.
Tips
Variaties:
Vervang garnalen door kip of een vegetarisch alternatief zoals tofu.
Serveren:
Serveer met courgetti, bloemkoolrijst of vers ciabattabrood.
Dieetvriendelijk:
Geschikt voor keto, koolhydraatarm en glutenvrij (afhankelijk van de bijgerechten).
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Een smaakvol ketorecept: romige toscaanse garnalen
Amount per Serving
Calories
400
% Daily Value*
Fat
30
g
46
%
Carbohydrates
8
g
3
%
Protein
25
g
50
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten