Go Back
+ servings
Ferrero Rocher Cupcakes

Ferrero Rocher Cupcakes

Heb je ooit een hap genomen van een dessert en gedacht: "Dit is pure luxe?" Dat is precies het gevoel dat je krijgt bij deze verrukkelijke Ferrero Rocher cupcakes! Ze zijn een droom voor chocoladeliefhebbers: een smeuïge chocoladecake, gevuld met een hele Ferrero Rocher afgemaakt met een romige hazelnootchocolade frosting en knapperige toppings.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 20 minutes
Afkoeltijd: 30 minutes
Totaal: 1 hour 5 minutes
Menugang: Dessert
Keuken: Amerikaans, internationaal
Zoekwoord: chai latte cupcakes, dessert, ferrero rocher
Porties: 12

Ingrediënt
 

Voor de cupcakes

  • 125 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 125 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 30 g cacaopoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 60 ml melk
  • 12 Ferrero Rocher bonbons

Voor de hazelnootchocolade-frosting

  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g poedersuiker
  • 100 g Nutella of een andere hazelnootpasta
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 el melk

Voor de decoratie

  • Extra Ferrero Rocher bonbons in stukjes gehakt
  • Fijngestampte hazelnoten
  • Chocoladestukjes of -krullen

Instructies

De ferrero rocher cupcakes bakken

  • Verwarm de oven voor op 175°C en plaats 12 cupcakevormpjes in een muffintray.
  • Mix de boter en suiker in een kom tot een luchtige, romige massa.
  • Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder en voeg het toe aan het beslag.
  • Voeg de melk en het vanille-extract toe en mix tot een glad beslag.
  • Vul elk cupcakevormpje voor de helft met beslag, plaats een Ferrero Rocher in het midden en bedek met nog wat beslag. Zorg dat de bonbon volledig bedekt is.
  • Bak de cupcakes in 18-20 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen op een rooster voordat je de frosting aanbrengt.

De frosting maken

  • Klop de boter luchtig met een mixer.
  • Voeg de poedersuiker in delen toe en mix tot een glad mengsel.
  • Voeg Nutella, cacaopoeder en melk toe en klop verder tot een romige, luchtige frosting.

De cupcakes decoreren

  • Vul een spuitzak met de frosting en spuit mooie toefjes op de afgekoelde cupcakes.
  • Strooi fijngestampte hazelnoten en chocoladestukjes over de frosting.
  • Werk af met een halve of hele Ferrero Rocher bovenop.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Ferrero Rocher Cupcakes
Amount per Serving
Calories
400
% Daily Value*
Fat
 
25
g
38
%
Saturated Fat
 
15
g
94
%
Carbohydrates
 
40
g
13
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
30
g
33
%
Protein
 
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten