Heb je ooit een hap genomen van een dessert en gedacht: "Dit is pure luxe?" Dat is precies het gevoel dat je krijgt bij deze verrukkelijke Ferrero Rocher cupcakes! Ze zijn een droom voor chocoladeliefhebbers: een smeuïge chocoladecake, gevuld met een hele Ferrero Rocher afgemaakt met een romige hazelnootchocolade frosting en knapperige toppings.
Verwarm de oven voor op 175°C en plaats 12 cupcakevormpjes in een muffintray.
Mix de boter en suiker in een kom tot een luchtige, romige massa.
Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder en voeg het toe aan het beslag.
Voeg de melk en het vanille-extract toe en mix tot een glad beslag.
Vul elk cupcakevormpje voor de helft met beslag, plaats een Ferrero Rocher in het midden en bedek met nog wat beslag. Zorg dat de bonbon volledig bedekt is.
Bak de cupcakes in 18-20 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen op een rooster voordat je de frosting aanbrengt.
De frosting maken
Klop de boter luchtig met een mixer.
Voeg de poedersuiker in delen toe en mix tot een glad mengsel.
Voeg Nutella, cacaopoeder en melk toe en klop verder tot een romige, luchtige frosting.
De cupcakes decoreren
Vul een spuitzak met de frosting en spuit mooie toefjes op de afgekoelde cupcakes.
Strooi fijngestampte hazelnoten en chocoladestukjes over de frosting.
Werk af met een halve of hele Ferrero Rocher bovenop.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Ferrero Rocher Cupcakes
Amount per Serving
Calories
400
% Daily Value*
Fat
25
g
38
%
Saturated Fat
15
g
94
%
Carbohydrates
40
g
13
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
30
g
33
%
Protein
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.