Go Back
+ servings
Klassieke Flammkuchen het perfecte kinderrecept kookenbakrecepten.nl

Flammkuchen

Er gaat niets boven een knapperige, zelfgemaakte flammkuchen.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Rusttijd: 10 minutes
Totaal: 39 minutes
Menugang: avondeten
Keuken: Duits
Zoekwoord: flammkuchen
Porties: 2 personen

Ingrediënt
 

Voor het deeg:

  • 250 g bloem
  • 125 ml water lauw
  • 1 el olijfolie
  • Snufje zout

Voor de topping

  • 200 g crème fraîche
  • 1 grote ui in dunne ringen
  • 100 g gerookte kalkoen spek
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Meng bloem, water, olijfolie en zout tot een soepel deeg. Kneed kort en laat 10 minuten rusten. Het deeg hoeft niet lang te rijzen; dun uitrollen is belangrijk voor die knapperige bodem.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht). Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad.
  • Bestrijk de bodem met crème fraîche. Verdeel de uienringen en spekreepjes erover. Bestrooi met peper en zout.
  • Bak 12–15 minuten in de oven tot de randen goudbruin en knapperig zijn.
  • Airfryer-optie: Snijd de flammkuchen in kleinere stukken zodat ze in je airfryer passen. Bak 8–10 minuten op 180 °C. Let op: de bodem moet dun blijven voor de knapperigheid.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten