Go Back
+ servings
Zelf smaakvol flatbread maken met knoflook en kruiden, ook in de airfryer

flatbread maken

Flatbreads zijn één van de meest veelzijdige broodjes die je in de keuken kunt maken. Ze zijn zacht, luchtig en je kunt ze vullen of dippen zoals je wilt.
5 from 1 vote
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 2 minutes
Vormen en uitrollen: 10 minutes
Totaal: 22 minutes
Menugang: bijgerecht
Keuken: mediteraans
Zoekwoord: brood maken, flatbread, naan
Porties: 6 stuks

Benodigdheden

  • 1 grillpan

Ingrediënt
 

  • 250 g tarwebloem of half volkoren
  • 150 g Griekse yoghurt volle
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt of uitgeperst
  • 1 tl gedroogde kruiden zoals oregano of tijm optioneel
  • Extra bloem om uit te rollen
  • Olijfolie of boter om te bakken

Instructies

  • Meng de bloem, bakpoeder, zout, knoflook en kruiden in een grote kom. Voeg de yoghurt toe en kneed tot een soepel deeg (iets plakkerig is prima).
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes. Bestuif je werkblad met bloem en rol elk bolletje uit tot een ronde lap van ±3–4 mm dik.
  • Verhit een droge koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Bak de flatbreads één voor één, 1–2 minuten per kant, tot ze mooie goudbruine plekken krijgen.
  • Bestrijk ze eventueel met gesmolten boter of olijfolie en serveer direct.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten