Verhit 1 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Kruid het rundvlees met komijn, kaneel, paprikapoeder, zout en peper.
Bak het vlees aan tot het rondom bruin is, ongeveer 5-7 minuten.
Voeg nu 1 ui gesnippert toe.
Voeg 250 ml runderbouillon toe en de koriander laat het vlees zachtjes sudderen op laag vuur gedurende 30-40 minuten, tot het mals is.
Plaats de couscous in een grote schaal.
Besprenkel met 100 ml lauwwarm water en een snufje zout.
Meng voorzichtig met je handen, zodat alle korrels gelijkmatig bevochtigd zijn.
Laat de couscous 10 minuten staan zodat het water volledig geabsorbeerd wordt.
Breng 400 ml water aan de kook in de onderste pan van een stoompan.
Plaats de bevochtigde couscous in de bovenste kom van de stoompan (stoominzet).
Plaats de stoominzet op de onderste pan, dek af en stoom de couscous gedurende 20 minuten, totdat de stoom door de couscous komt.
Haal de couscous van het vuur en doe het terug in de schaal.
Besprenkel opnieuw met 100 ml lauwwarm water en een beetje zonnebloemolie of roomboter.
Wrijf de korrels met je handen of een vork los om ze luchtig te maken.
Laat nogmaals 10 minuten rusten.
Plaats de couscous opnieuw in de stoominzet en stoom het nog eens 20 minuten, zodat het volledig gaar en luchtig wordt.
Voeg de wortels en kikkererwten bij het vlees en laat ze 15-20 minuten koken en voeg daarna de courgette toe tot de groenten zacht zijn. Zet nu de oven aan op 220 graden. Zet het vlees voor 10-15 minuten er in.
Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan op laag vuur.
Voeg de uienringen toe en bak ze langzaam, voeg nog wat van dezelfde kruiden als het vlees toe en roer regelmatig, gedurende 10-15 minuten, tot ze zacht en goudbruin zijn.
Voeg op het einde 1 tl honing en kaneel toe voor een extra smaak.