Go Back
+ servings
Foe yong hai met kip kookenbakrecepten.nl

Foe yong hai zelf maken

Ik heb van die dagen dat ik gewoon zin heb in iets van de Chinees, herkenbaar toch?
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 5 minutes
0 minutes
Totaal: 14 minutes
Menugang: bijgerecht
Keuken: Chinese
Zoekwoord: afhaal chinees, chinees, foe yong hai, nasi goreng
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • 1 kookpan
  • 1 wokpan

Ingrediënt
 

Voor het omelet

  • 6 eieren
  • 200 g kipfilet in kleine stukjes
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 100 g taugé
  • 1 wortel in dunne reepjes
  • 1 kleine prei in ringetjes
  • 1 el sojasaus
  • Peper en zout naar smaak
  • Olie om in te bakken

Voor de saus

  • 200 ml water
  • 3 el tomatenpuree
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el azijn
  • el suiker
  • 1 el maïzena + 2 el water voor het binden
  • Eventueel een drupje sesamolie voor extra smaak

Instructies

  • Bak de kipstukjes met wat olie, knoflook en ui in een wok of koekenpan tot ze gaar zijn.
  • Voeg de wortel, prei en taugé toe en bak kort mee. Laat het mengsel daarna iets afkoelen.
  • Klop in een kom de eieren los met sojasaus, peper en zout. Roer het kip-groentemengsel erdoor.
  • Verhit een beetje olie in een grote koekenpan en bak de omelet op middelhoog vuur.
  • Laat de onderkant mooi goudbruin worden en draai voorzichtig om (of bak hem in twee delen).
  • Doe water, tomatenpuree, ketjap, azijn en suiker in een pannetje.
  • Breng aan de kook en roer de maïzena-oplossing erdoor tot de saus dikker wordt.
  • Serveer de omelet met de warme saus eroverheen en eventueel wat extra taugé of bosui bovenop.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Foe yong hai zelf maken
Serving Size
 
400 g
Amount per Serving
Calories
520
% Daily Value*
Fat
 
28
g
43
%
Saturated Fat
 
7
g
44
%
Sodium
 
2
mg
0
%
Carbohydrates
 
28
g
9
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
15
g
17
%
Protein
 
34
g
68
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten