Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Foe yong hai zelf maken
Ik heb van die dagen dat ik gewoon zin heb in iets van de Chinees, herkenbaar toch?
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
5
minutes
minutes
0
minutes
minutes
Totaal:
14
minutes
minutes
Menugang:
bijgerecht
Keuken:
Chinese
Zoekwoord:
afhaal chinees, chinees, foe yong hai, nasi goreng
Porties:
4
personen
Benodigdheden
1 kookpan
1 wokpan
Ingrediënt
1x
2x
3x
Voor het omelet
6
eieren
200
g
kipfilet
in kleine stukjes
1
kleine ui
fijngesnipperd
1
teentje knoflook
geperst
100
g
taugé
1
wortel
in dunne reepjes
1
kleine prei
in ringetjes
1
el sojasaus
Peper en zout naar smaak
Olie om in te bakken
Voor de saus
200
ml
water
3
el tomatenpuree
2
el ketjap manis
1
el azijn
1½
el suiker
1
el maïzena + 2 el water
voor het binden
Eventueel een drupje sesamolie voor extra smaak
Instructies
Bak de kipstukjes met wat olie, knoflook en ui in een wok of koekenpan tot ze gaar zijn.
Voeg de wortel, prei en taugé toe en bak kort mee. Laat het mengsel daarna iets afkoelen.
Klop in een kom de eieren los met sojasaus, peper en zout. Roer het kip-groentemengsel erdoor.
Verhit een beetje olie in een grote koekenpan en bak de omelet op middelhoog vuur.
Laat de onderkant mooi goudbruin worden en draai voorzichtig om (of bak hem in twee delen).
Doe water, tomatenpuree, ketjap, azijn en suiker in een pannetje.
Breng aan de kook en roer de maïzena-oplossing erdoor tot de saus dikker wordt.
Serveer de omelet met de warme saus eroverheen en eventueel wat extra taugé of bosui bovenop.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Foe yong hai zelf maken
Serving Size
400 g
Amount per Serving
Calories
520
% Daily Value*
Fat
28
g
43
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Sodium
2
mg
0
%
Carbohydrates
28
g
9
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
15
g
17
%
Protein
34
g
68
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten