Go Back

Frambozen Trifle met Speculoos en Nogatine

Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 5 minutes
15 minutes
Totaal: 35 minutes
Menugang: Dessert
Keuken: dutch
Zoekwoord: no bake

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 300 g diepvries frambozen
  • 100 g suiker voor de frambozenpuree
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel suiker voor de slagroom
  • 12 theebiscuitjes
  • 8 speculooskoekjes
  • 150 ml melk
  • Verse frambozen muntblaadjes en nogatine (voor decoratie)

Instructies

  • Doe de diepvries frambozen in een pan en voeg 100 g suiker toe.
  • Laat de frambozen op een laag vuur koken totdat ze uit elkaar vallen en er een puree ontstaat.
  • Haal de pan van het vuur en zeef de frambozenpuree om de pitjes te verwijderen. Zet de puree opzij en laat afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf samen met 1 eetlepel suiker.
  • Voeg de mascarpone toe en meng tot een glad geheel.
  • Verdeel de slagroom in twee gelijke delen. Laat de ene helft wit en meng de andere helft met een paar eetlepels van de afgekoelde frambozenpuree.
  • Doop de theebiscuitjes en speculooskoekjes kort in melk zodat ze wat sponzig worden.
  • Begin met een laagje gedrenkte koekjes op de bodem van een serveerkom of glaasjes.
  • Voeg een laagje witte mascarpone-slagroom toe.
  • Bedek dit met een laagje frambozen-mascarpone crème.
  • Garneer de bovenkant met verse frambozen, muntblaadjes en nogatine aan de zijkanten voor een knapperige textuur.
  • Zet de trifle minimaal een uur in de koelkast om goed door te trekken. Serveer koel en geniet!!!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten