Go Back
+ servings
frisse citroentaart met lemoncurd

Frisse Citroentaart met Lemon Curd en Framboos

De romige lemon curd in deze taart zorgt voor een intense citroensmaak zonder dat het té zuur wordt.
Voorbereiding: 30 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Opstijven: 15 minutes
Totaal: 2 hours
Menugang: Dessert, taart
Keuken: frans
Zoekwoord: citroentaart, lemon curd
Porties: 10

Benodigdheden

  • 1 bakvorm

Ingrediënt
 

Voor de bodem:

  • 200 g bloem
  • 100 g koude boter in blokjes
  • 50 g poedersuiker
  • 1 eidooier
  • Snufje zout
  • 1-2 el koud water

Voor de lemon curd:

  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • Sap en rasp van 2 citroenen
  • 50 g boter

Voor de topping:

  • 150 g verse frambozen
  • 2 el frambozenjam
  • Optioneel: Italiaanse meringue of poedersuiker ter decoratie

Instructies

  • Meng de bloem, poedersuiker en zout in een kom. Voeg de koude boter toe en wrijf dit met je vingers tot een kruimelig deeg.
  • Voeg de eidooier en het koude water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm. Prik gaatjes in de bodem en bak blind op 180°C voor 15 minuten. Verwijder daarna de bakbonen en bak nog 10 minuten tot goudbruin.
  • Klop de eieren los met de suiker en citroenrasp in een hittebestendige kom.
  • Voeg het citroensap toe en verwarm au bain-marie terwijl je blijft roeren.
  • Wanneer het mengsel dikker wordt, haal je het van het vuur en voeg je de boter toe. Laat afkoelen.
  • Giet de lemon curd op de afgekoelde taartbodem en laat opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de frambozenjam kort en bestrijk de bovenkant van de lemon curd met een dun laagje jam.
  • Verdeel de frambozen over de taart en decoreer met poedersuiker of Italiaanse meringue.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Frisse Citroentaart met Lemon Curd en Framboos
Amount per Serving
Calories
250
% Daily Value*
Fat
 
13
g
20
%
Carbohydrates
 
30
g
10
%
Sugar
 
18
g
20
%
Protein
 
3.5
g
7
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Iron
 
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten