Go Back
+ servings

Frisse Citroentaart met Lemon Curd en Framboos

De romige lemon curd in deze taart zorgt voor een intense citroensmaak zonder dat het té zuur wordt.
Voorbereiding: 30 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Opstijven: 15 minutes
Totaal: 2 hours
Menugang: Dessert, taart
Keuken: frans
Zoekwoord: citroentaart, lemon curd
Porties: 10

Benodigdheden

  • 1 bakvorm

Ingrediënt
 

Voor de bodem:

  • 200 g bloem
  • 100 g koude boter in blokjes
  • 50 g poedersuiker
  • 1 eidooier
  • Snufje zout
  • 1-2 el koud water

Voor de lemon curd:

  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • Sap en rasp van 2 citroenen
  • 50 g boter

Voor de topping:

  • 150 g verse frambozen
  • 2 el frambozenjam
  • Optioneel: Italiaanse meringue of poedersuiker ter decoratie

Instructies

  • Meng de bloem, poedersuiker en zout in een kom. Voeg de koude boter toe en wrijf dit met je vingers tot een kruimelig deeg.
  • Voeg de eidooier en het koude water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm. Prik gaatjes in de bodem en bak blind op 180°C voor 15 minuten. Verwijder daarna de bakbonen en bak nog 10 minuten tot goudbruin.
  • Klop de eieren los met de suiker en citroenrasp in een hittebestendige kom.
  • Voeg het citroensap toe en verwarm au bain-marie terwijl je blijft roeren.
  • Wanneer het mengsel dikker wordt, haal je het van het vuur en voeg je de boter toe. Laat afkoelen.
  • Giet de lemon curd op de afgekoelde taartbodem en laat opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de frambozenjam kort en bestrijk de bovenkant van de lemon curd met een dun laagje jam.
  • Verdeel de frambozen over de taart en decoreer met poedersuiker of Italiaanse meringue.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Frisse Citroentaart met Lemon Curd en Framboos
Amount per Serving
Calories
250
% Daily Value*
Fat
 
13
g
20
%
Carbohydrates
 
30
g
10
%
Sugar
 
18
g
20
%
Protein
 
3.5
g
7
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Iron
 
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten