Optioneel: Italiaanse meringue of poedersuiker ter decoratie
Instructies
Meng de bloem, poedersuiker en zout in een kom. Voeg de koude boter toe en wrijf dit met je vingers tot een kruimelig deeg.
Voeg de eidooier en het koude water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm. Prik gaatjes in de bodem en bak blind op 180°C voor 15 minuten. Verwijder daarna de bakbonen en bak nog 10 minuten tot goudbruin.
Klop de eieren los met de suiker en citroenrasp in een hittebestendige kom.
Voeg het citroensap toe en verwarm au bain-marie terwijl je blijft roeren.
Wanneer het mengsel dikker wordt, haal je het van het vuur en voeg je de boter toe. Laat afkoelen.
Giet de lemon curd op de afgekoelde taartbodem en laat opstijven in de koelkast.
Verwarm de frambozenjam kort en bestrijk de bovenkant van de lemon curd met een dun laagje jam.
Verdeel de frambozen over de taart en decoreer met poedersuiker of Italiaanse meringue.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Frisse Citroentaart met Lemon Curd en Framboos
Amount per Serving
Calories
250
% Daily Value*
Fat
13
g
20
%
Carbohydrates
30
g
10
%
Sugar
18
g
20
%
Protein
3.5
g
7
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Iron
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.