Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Blijf erbij, want ze verbranden snel! Als ze goudbruin zijn, haal je ze van het vuur en laat je ze even afkoelen.
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Je kunt ‘m eventueel eerst schillen of de zaadjes eruit halen, maar ik laat ‘m gewoon zoals-ie is.
Snipper de rode ui heel fijn en voeg toe aan de komkommer. Geen fan van rauwe ui? Laat het dan gerust weg of gebruik wat bosui.
Hak de peterselie en dille grof en meng die door de salade.
Maak een simpele dressing van de olijfolie, citroensap, honing, een snufje zout en peper. Proef even of het in balans is – houd je van iets zuurder, voeg dan een extra drupje citroensap toe.
Meng alles goed door elkaar en laat de salade minimaal 10 minuten staan. Zo trekken de smaken lekker in.
Strooi vlak voor het serveren de geroosterde pijnboompitten erover en eventueel wat verkruimelde feta of geitenkaas.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Frisse komkommersalade met dille, peterselie en pijnboompitten
Amount per Serving
Calories
170
% Daily Value*
Fat
14
g
22
%
Saturated Fat
1.5
g
9
%
Carbohydrates
7
g
2
%
Protein
2
g
4
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.