Go Back
gado gado

Gado gado

Als je van gezonde én smaakvolle gerechten houdt, moet je zeker eens gado gado proberen.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 15 minutes
0 minutes
Totaal: 30 minutes
Menugang: salade
Keuken: indonesisch
Zoekwoord: gado gado, groenten, salade

Ingrediënt
 

Voor de salade

  • 150 g sperziebonen geblancheerd
  • 2 wortels in dunne reepjes
  • 1/2 kleine kool fijngesneden
  • 100 g taugé
  • 1 komkommer in plakjes
  • 2 eieren hardgekookt en gehalveerd
  • 100 g aardappel in blokjes en gekookt

Voor de pindasaus

  • 100 g pindakaas bij voorkeur ongezouten en naturel
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el ketjap manis
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/2 tl sambal oelek optioneel
  • Sap van 1/2 limoen
  • Water om de saus op gewenste dikte te brengen

Instructies

  • Blancheer de sperziebonen kort en kook de aardappelblokjes gaar. Snijd alle overige groenten zoals hierboven beschreven.
  • Meng pindakaas, kokosmelk, ketjap, knoflook, sambal en limoensap in een pannetje. Verwarm zachtjes en voeg water toe tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Leg de groenten op een groot bord of schaal. Verdeel de aardappel en eieren erover.
  • Giet de pindasaus rijkelijk over de salade en garneer eventueel met gebakken uitjes of extra taugé.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Gado gado
Amount per Serving
Calories
400
% Daily Value*
Fat
 
22
g
34
%
Saturated Fat
 
6
g
38
%
Carbohydrates
 
35
g
12
%
Fiber
 
8
g
33
%
Protein
 
14
g
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten