Go Back
+ servings
gamba's

Gamba's Pomodoro

Op zoek naar een verrukkelijk en indrukwekkend gerecht om je diner op te fleuren? Deze gamba's in tomatenroomsaus met kaas zijn de perfecte keuze!
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 10 minutes
5 minutes
Totaal: 25 minutes
Menugang: Main Course
Keuken: italiaans, spaans
Zoekwoord: gamba's
Porties: 4

Benodigdheden

  • 1 hitte bestendige schaal

Ingrediënt
 

  • 500 g gamba's gepeld en schoongemaakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 blik 400 g tomatenblokjes
  • 1/2 kopje slagroom
  • 1/2 kopje geraspte kaas
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie fijngehakt (voor garnering)
  • Optioneel: een snufje chilivlokken voor een pittige touch
  • Stokbrood of pasta om te serveren

Instructies

  • Spoel de gamba's af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. En zet de oven aan op 220 graden. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gamba's toe en bak ze ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze roze en net gaar zijn. Haal de gamba's uit de pan en zet ze opzij. Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan de pan.
  • Voeg de ui toe en bak deze ongeveer 5 minuten, of tot hij zacht en glazig is.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee, tot het geurig is. Voeg de tomatenblokjes, oregano en basilicum toe aan de pan. Breng op smaak met zout, peper en eventueel chilivlokken.
  • Laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Roer de slagroom door de tomatensaus en laat het mengsel zachtjes koken tot het goed gemengd en licht ingedikt is, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de geraspte kaas toe en roer tot deze is gesmolten en de saus romig is. Voeg de gamba's terug in de pan en roer ze voorzichtig door de saus. Laat alles samen nog een paar minuten sudderen, zodat de gamba's goed doordrenkt zijn met de smaken van de saus. Leg de gamba's in een hitte bestendige schaal en bestrooi nog met wat extra kaas en schuif ze voor 3 min in de oven zodat de kaas mooi gaat borrelen en goud bruin word. Garneer met fijngehakte peterselie.
  • Serveer de gamba's in tomatenroomsaus met stokbrood of over een bedje van pasta.

Tips

Deze heerlijke gamba's in tomatenroomsaus met kaas zijn perfect voor een gezellige dineravond. De combinatie van sappige gamba's, rijke tomatenroomsaus en gesmolten kaas zorgt voor een smaakvol gerecht dat zeker indruk zal maken.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten