Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de bovenkant van de knoflookbollen af om de teentjes bloot te leggen.
Besprenkel de knoflookbollen met olijfolie en wikkel ze in aluminiumfolie.
Pof de knoflook in de oven gedurende 40-45 minuten, of totdat de teentjes zacht en goudbruin zijn.
Laat de knoflook afkoelen en knijp vervolgens de zachte knoflook uit de velletjes.
Meng in een kom de bloem, droge gist, zout, en suiker.
Voeg de Griekse yoghurt en olijfolie toe en meng de gepofte knoflook met de Griekse yoghurt en oregano er goed doorheen.
Voeg geleidelijk het warme water toe, terwijl je blijft kneden, totdat je een zacht en elastisch deeg hebt. Dit kan ongeveer 5-7 minuten duren.
Vorm een bal van het deeg en leg het in een licht ingevette kom. Dek af met een vochtige doek en laat het deeg 1-1,5 uur rijzen op een warme plek, of totdat het in volume verdubbeld is.
Verwarm een bakplaat in de oven op 230°C, of gebruik een hete gietijzeren pan.
Verdeel het gerezen deeg in 6-8 gelijke bolletjes.
Rol elk bolletje uit tot een dunne schijf van ongeveer 1/2 cm dikte.
Bak de pitabroodjes op de hete bakplaat of in de pan voor 2-3 minuten per kant, of totdat ze mooi opbollen en goudbruin zijn.
Snijd de warme pitabroodjes open en vul ze naar keuze.
Je kunt eventueel extra verse oregano en een drupje olijfolie toevoegen voor extra smaak.